24.5 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο των Τρικάλων ΦΩΤΟ

Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων την Πέμπτη οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο φιλοξενείτο εκεί από το Σάββατο το απόγευμα.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και κατόπιν η Ιερά Παράκληση προς την Αγία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Από το πρωί πιστοί χριστιανοί προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο.
Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση διακατείχε όλους, ιερείς και λαϊκούς, καθώς πλησίαζε η στιγμή του αποχωρισμού από τον Ιερό αυτό πνευματικό θησαυρό.
Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ευχαρίστησε καταλλήλως όλους για την συμμετοχή τους όλες αυτές τις ημέρες στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Πολιούχου μας Αγίου Βησσαρίωνος και παρέδωσε στους Πατέρες από την Ιερά Μονή Ιβήρων το Ιερό Λείψανο για να επιστρέψει στο Άγιον Όρος.
Ενώ το βράδυ της Τετάρτης σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου και της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και πολλών ιερέων της πόλεως και χωρίων των Τρικάλων.
Στο τέλος, μετά την προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο.

- Advertisement -

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ