20.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ομελέτα στο φούρνο με πιπεριές κέρατο, πατάτες και φέτα

Ομελέτα στο φούρνο γρήγορη και γευστική!

- Advertisement -

Τι χρειαζόμαστε:

6 αυγά χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
1 πατάτα μεγάλη
2 μετριες ντομάτες
250 γρ. τυρί φέτα
λίγος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:Καθαρίζετε και κόβετε την πατάτα σε φετούλες λεπτές και τις τηγανίζετε.
Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανο, τις πιπεριές,1 κουταλιά ελαιόλαδο, την 1 ντομάτα που την έχετε ψιλοκόψει και τις τηγανισμένες πατάτες.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και τα ενώνετε με το μείγμα των κρόκων ανακατευοντας ελαφρά.
Σε μέτριο ταψί ή πυρέξ βάζετε λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και βάζετε το μείγμα των αυγών.
Από πάνω ρίχνετε την φέτα θρυματισμένη, μπολικη ξερή ρίγανη, την άλλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και λίγο ελαιόλαδο.

 

 

Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για είκοσι λεπτά. Γυρίζετε το φούρνο στις κάτω αντιστάσεις και ψήνετε για αλλα πέντε λεπτά. Βαζετε το φούρνο στους 210 βαθμούς και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστή! Καλή Όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα
Για να υπολογίσετε το μέγεθος του ταψιού/πυρέξ που θα βάλετε την ομελέτα να σκέφτεστε ότι άψητη πρέπει να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. Εγώ τη βάζω σε οβάλ πυρέξ.
Για να υπολογίσετε το μέγεθος του ταψιού/πυρέξ που θα βάλε

τε την ομελέτα να σκέφτεστε ότι άψητη πρέπει να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. Εγώ τη βάζω σε οβάλ πυρέξ.

πηγη:http://igastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ