16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ομιλία από την κοπή πίτας της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της Ο.Γ.Ε.

Συναγωνίστριες,
η χρονιά που πέρασε έκλεισε με το 12ο Συνέδριο της Ο.Γ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 11-12-13 Νοέμβρη 2016 στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά.Συμμετείχαν πάνω από 700 γυναίκες από 160 Συλλόγους απ’όλη την Ελλάδα.

- Advertisement -

Το βήμα του Συνεδρίου έγινε βήμα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της γυναίκας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της στην εργασία,στη μητρότητα,στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο που μας στερούν Ε.Ε και οι κυβερνήσεις τους,εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Έγινε βήμα όπου μεταφέρθηκε η πείρα από τη δράση των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων αλλά και τέθηκαν οι στόχοι για το επόμενο διάστημα με βάση και το σύνθημα του συνεδρίου:
<<Γυναίκα βγές μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση>>.
Είναι ξεκάθαρο ότι το νέο έτος δεν θα είναι εύκολο.Το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε όλα τα δύσκολα που έρχονται είναι η οργάνωση στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα,στις Ομάδες και Συλλόγους της Ο.Γ.Ε.

Οι γυναίκες δεν είναι μόνες.

Εργάτριες,αυτοαπασχολούμενες,αγρότισσες,συνταξιούχες,νέες,γυναίκες της λαικής οικογένειας,σμίγουμε τις γροθιές μας και συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για το μέλλον των παιδιών μας.

Δε συμβιβαζόμαστε να ζούμε από τα κοινωνικά παντοπωλεία,να ζούμε από τις κάρτες σίτισης,να ζούμε με επιδόματα.

Διεκδικούμε να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε εμείς και οι οικογένειές .
Στα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ο.Γ.Ε. ,όπου είμαστε μέλος εδώ και 2 χρόνια και προχωράμε στον 3ο χρόνο,σε αυτή τη μεγάλη αγκαλιά συναγωνιστών και συναγωνιστριών,αποκτάμε αντοχή απέναντι στις καθημερινές,οικονομικές,οικογενειακές,ατομικές δυσκολίες για να σταθούμε στα πόδια μας.
<<Ότι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο…..Αλλά και ότι χάθηκε,δεν χάθηκε για πάντα.Χρειάζεται μάζικος και συλλογικός αγώνας>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ