21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Τρικάλων 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Οι αθλητές του κέρδισαν 2 χρυσά  και 3  αργυρά  μετάλλια

- Advertisement -

 

Το  περασμένο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου  έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Οι αθλητές του υπεραιωνόβιου Γ.Σ.Τρικάλων (συμπληρώνει 123 χρόνια)  έγραψαν ιστορία αφού για πρώτη φορά στα 34 χρόνια ιστορίας των πανελληνίων αγώνων  κλειστού στίβου στη χώρα μας κατέλαβαν τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία Ανδρών με 40 βαθμούς. Την 1η θέση πήρε ο Ολυμπιακός.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στο ΣΕΦ η εντυπωσιακή  εμφάνιση των αθλητών του Υπεραιωνόβιου Συλλόγου  ανάγκασε αρκετές φορές τον δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης να σχολιάσει θετικότατα την εμφάνιση των   αθλητών του, των άξιων συνεχιστών αυτής της λαμπρής ιστορίας του Συλλόγου.

Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων έγραψαν ιστορία αφού  κατόρθωσαν να κερδίσουν 2 πρώτες θέσεις και 3 δεύτερες θέσεις που είναι η καλύτερη συγκομιδή  μεταλλίων στην ιστορία των πανελληνίων πρωταθλημάτων κλειστού στίβου.

Αναλυτικά η εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου ανά αγώνισμα έχει ως εξής:

 

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΝΑΚΟΣ ο οποίος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα κέρδισε την                       1η θέση στο δρόμο των 400μ. με νέο ατομικό ρεκόρ 48΄΄96. Το πρωί προκρίθηκε στο τελικό με άνεση κερδίζοντας την 1η θέση με 49΄΄33. Στο τελικό κέρδισε την κούρσα μετά από ένα φοβερό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Αφησε υποσχέσεις για πολύ καλές επιδόσεις το καλοκαίρι στα 400μ με εμπόδια που είναι και το αγώνισμά του.

  

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ  κερδίζοντας την 1η θέση στα αγώνισμα της  Σφαιροβολίας με 20μ και 11εκ θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την επίτευξη του ορίου για τη συμμετοχή του στους προσεχείς Πανευρωπαϊκούς αγώνες κλειστού στίβου της Γλασκόβης. Ο Νίκος μετέχει στους Βαλκανικό Αγώνες της Κωνσταντινούπολης το  ερχόμενο Σάββατο με στόχο της επίτευξη του ορίου για τους Πανευρωπαϊκούς.

 

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΓΟΣ. Ο 24χρονος αθλητής  έκλεψε την παράσταση σε μια από τις  συγκλονιστικές κούρσες των αγώνων όπως ήταν αυτή των 800μ. Ο Λαγός κέρδισε τη 2η θέση πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 1΄50΄΄81. Το πρωί στον προκριματικό αγώνα κέρδισε με άνεση την 1η θέση με επίδοση 1΄58΄΄31. Το ερχόμενο Σάββατο αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη στους Βαλκανικούς αγώνες κλειστού στίβου.

 

Η  ΟΜΑΔΑ 4Χ400μ εντυπωσίασε για κόμη μία φορά. Παρότι κατέβηκε με 2 νέους αθλητές στη σύνθεσή της (δεν έτρεξε ο Κωνσταντίνος Νάκος) παρόλα αυτά η ομάδα μας κατάφερε για ακόμη μια φορά να γράψει ιστορία. Κέρδισε  την 2η θέση με  3΄26΄΄35. Η ομάδα του Γ.Σ.Τρικάλων  απαρτίζονταν από τους ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΠΑ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟ και  ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥΛΟΥΜΗ.

 

Ο 19χρονος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ υπήρξε η αποκάλυψη του αγωνίσματος των 800μ. για ακόμη μία φορά. Πήρε την 4η θέση στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος των 800μ με 1΄58΄΄50. Ο Μέρμηγκας αφού κέρδισε την 1η θέση στον πρωινό προκριματικό με 1΄58΄΄89 πήρε την 1η θέση και στον μικρό τελικό με 1΄58΄΄50. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι ο Μέρμηγκας έχει ευρύ μέλλον στο αγώνισμα αυτό.

 

Ο 18χρονος  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Αλμα σε Υψος πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση για την ηλικία του και την εποχή, με 1μ και 90εκ. παίρνοντας την 6η θέση.

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πήρε μέρος  στο έπταθλο κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση  παίρνοντας την 8η θέση με 4286 βαθμούς.

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΠΑ από κακή εκτίμηση και προπαντός απειρία έχασε την ευκαιρία για                 2 θέσεις (12ος) να βρεθεί και αυτός στον μικρό τελικό του δρόμου των 800μ  με τον συναθλητή του Μέρμηγκα. Κατέλαβε την 2η θέση στον προκριματικό πετυχαίνοντας 2΄00΄΄17.Συμμετείχε  ως 1ος σκυταλοδρόμος στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ συμβάλλοντας και αυτός στην επιτυχία της ομάδας μας.

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ ήταν 16ος στο δρόμο των 400μ με επίδοση 51΄΄40. Στον προκριματικό αγώνα πήρε  τη 2η θέση στη σειρά του. Ο χρόνος που έκανε δεν του έδωσε το εισιτήριο για τους 2 τελικούς του αγωνίσματος.

 

Επίσης πολύ καλή παρουσία στους αγώνες αυτούς είχαν και   οι ΜΑΡΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ στο Πένταθλο ( 13η με 2696 βαθμούς),   ΕΥΑΝΘΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στο Πένταθλο ( 15η με 2326βαθμούς), ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΑΛΑΒΑΖΗ στο άλμα Τριπλούν (18η με 10μ και 54εκ.) και η  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ στο δρόμο των 400μ (24η με 61΄΄98)

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ