24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Δεσπότης έκανε το τραπέζι σε τρικαλινούς στο… πατρικό του σπίτι! ΦΩΤΟ

Για δεύτερη μέρα συνεχίσθηκε την Πέμπτη η προσκυνηματική εκδρομή σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο.
Το απόγευμα βρέθηκαν στην κωμόπολη του Θεσπρωτικού, όπου είναι ο τόπος καταγωγής του Δεσπότη και εκεί μένουν οι γονείς και τα αδέλφια του.
Πλήθος κόσμου όπως και κάθε χρόνο κατέκλυσε τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου πλαισιούμενος από πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με αθρόα συμμετοχή πιστών σε δρόμους της πόλεως του Θεσπρωτικού.
Μετά το πέρας του Εσπερινού Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέθεσε δείπνο στους εκδρομείς στο πατρικό του σπίτι.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε βραδινή βόλτα στο Θεσπρωτικό.
Για τους προσκυνητές το πρωί της Πέμπτης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μπούντας. Η Μονή βρίσκεται στη Χόχλα κοντά στο Καναλλάκι. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς κτίσθηκε η Ιερά Μονή Μπούντας ούτε που οφείλει το όνομά της. Υπήρξε πλούσια Μονή και μέχρι τό 1913 συντηρούσε Σχολαρχείο. Σύμφωνα με την παράδοση, στην Ιερά Μονή, μαρτύρησε η Αγία Παρασκευή και εκεί υπάρχει και ο τάφος της. Δίπλα στον Τάφο βρίσκεται και η μεγάλη ωοειδής πέτρα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η Αγία προσευχομένη κατά την στιγμή του αποκεφαλισμού της και όπου πολλά θαύματα γίνονται κατά καιρούς στους διαφόρους προσκυνητές.

- Advertisement -

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας έτυχε θερμότατης υποδοχής από την Ηγουμένη την Μονής και άπαντες οι εκδρομείς της Μητροπόλεως μας προσκύνησαν τον Τάφο της Αγίας, και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου.

Αργότερα προς το μεσημέρι οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την ιστορική πόλη της Πάργας.

Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την δροσιά στις όχθες του Ποταμού Αχέροντα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ