26.6 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο “ΕΦΙΑΛΤΗΣ” της πλημμύρας θα κρατήσει ξάγρυπνους απόψε τους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών (βίντεο)

Νέο κύμα καταιγίδων με αστραπόβροντα και κατά ριπάς, έχουμε από νωρίς το απόγευμα σε όλο σχεδόν το Νομό Τρικάλων.

- Advertisement -

Ορεινές και πεδινές περιοχές πλήττονται κατά διαστήματα εντονότατα, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.

Πριν από λίγο το trikalaola.gr έκανε αυτοψία στη γέφυρα Βαλομανδρίου και Παραποτάμου. Στη γέφυρα Βαλομανδρίου η στάθμη του Πηνειού ανέβηκε και βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το μεσημέρι. Η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού στη γέφυρα Παραποτάμου είναι χαμηλά.

Όμως, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, καθώς η άντονη βροχόπτωση συνεχίζεται με μεγάλη ένταση, η στάθμη μετά τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινέ ώρες θα έχει ανέβει ανάχωμα με ανάχωμα, χωρίς υπερβολή.

Θα είμαστε όλη τη νύχτα ξάγρυπνοι για να σας ενημερώσουμε εάν χρειαστεί.  

Η ποσότητα νερού που πέφτει είναι απίστευτα μεγάλη, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, καθώς τα μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων και μέσα στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και αύριο όλη μέρα.

Οι κάτοικοι που είχαν πέρσι πληγεί πέρσι από την καταστροφική πλημμύρα της 9ης προς 10η Σεπτεμβρίου 2016, κυρίως των περιοχών, Βαλομανδρίου, Φωτάδας και Παραποτάμου, απόψε δε θα κλείσουν μάτι, καθώς βλέπουν την έντονη βροχόπτωση να μην σταματά και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του Πηνειού ποταμού εκ νέου από σήμερα το μεσημέρι.

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) το αρχικό ρεπορτάζ του trikalaola.gr  

Τα έργα για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών, που είχαν αρχίσει στις αρχές του Οκτώβρη, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν μετά και τη σημερινή άνοδο της στάθμης του ποταμού και οι περιοχές θα είναι πάλι ευάλωτες για μια νέα πλημμύρα.

Οι κάτοικοι απόψε θα κοιτάνε συνεχώς τη στάθμη του Πηνειού, αλλά θα κοιτάνε και προς τα πάνω… παρακαλώντας τον Θεό να μην ξαναπνιγούν…

Δείτε 2 ενδεικτικά αποψινά βιντεάκια που ανεβάσαμε στη σελίδα του trikalaola.gr στο facebook που δείχνουν την έντονη βροχόπτωση που επικρατεί στα Τρίκαλα.

Φωτό αρχείου από την παρισινή πλημμύρα στο Βαλομάνδρι.

https://www.facebook.com/trikalaola.gr/videos/10159422527970062/

https://www.facebook.com/trikalaola.gr/videos/10159422016390062/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ