16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στην Πανήγυρη της Αγίας Άννης Αγίου Όρους ΦΩΤΟ

Την Πέμπτη 21 προς Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου πανηγύρισε σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη στη Σκήτη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης.

- Advertisement -

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του, προσκεκλημένοι του Δικαίου της Σκήτης π. Χρυσοστόμου, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, βρέθηκαν στην αγιοτόκο Σκήτη της Αγίας Άννης για να συνεορτάσουν με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πρόδρομο και τους πατέρες της Σκήτης, την Σύλληψη της Αγίας Άννης.

Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό τελέσθηκε πολύωρη και συνάμα κατανυκτική πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία έψαλλαν αγιορείτες πατέρες, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους λόγους πατρικούς.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν από το Περιβόλι της Παναγίας στα Τρίκαλα  πλήρεις πνευματικών εμπειριών την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ