15.1 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ο άντρας κρίνεται από τον λόγο και τον χαρακτήρα του

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη

- Advertisement -

Αχ! αυτοί οι Άντρες!
Οι λατρεμένοι άντρες, τα γεννημένα αρσενικά που ξεχωρίζουν από τους ωραίους τρόπους τους, που αφήνουν τη σφραγίδα τους με τον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχουν! Ο πραγματικός άντρας ξέρει να σέβεται, ξέρει να εκτιμά, να αγαπά, να έχει μπέσα! Ξέρει τι θα πει “κρατάω τον λόγο μου”, δεν εκμεταλλεύεται καταστάσεις, δεν κρύβεται…

Γνωρίζει τη στιγμή που πρέπει να μιλήσει, συζητάει και δεν επιβάλλει τη γνώμη του. Ξέρει πώς να φερθεί στις γυναίκες και να τις κάνει να αισθάνονται το κέντρο του κόσμου. Η ευγένεια, το φιλότιμο μα και ο καλός χειρισμός των καταστάσεων βρίσκοντας λύσεις με ψυχραιμία, είναι στοιχεία ανδρισμού. Ο άντρας που παραδέχεται τα λάθη του και ζητάει συγνώμη, όταν χρειάζεται, δε δείχνει λιγότερο άντρας. ” Μικρός” όμως είναι αυτός που χειρίζεται καταστάσεις και ψυχές μόνο για να βολευτεί.

Ο δυναμισμός, η αποφασιστικότητα και η ειλικρίνεια πρέπει να είναι τα όπλα του αληθινού άντρα και όχι το φευγιό και το επιτιδευμένο ψέμα. Καμιά ταμπέλα δε σε κάνει περισσότερο αρσενικό! Καμιά ” κοπή” μήτε παλιά μήτε νέα δεν καλύπτει τον ρόλο σου και δεν ορίζει τη συμπεριφορά σου. Ο χαρακτήρας σου είναι ο οδηγός σου και ο φάρος σου!

Βέβαια το αρσενικό χρειάζεται τον θαυμασμό και την επιβεβαίωση…μα ποια γυναίκα εξάλλου δεν τα αποζητά αυτά και για τον εαυτό της;
Γι’αυτό πρέπει να δίνουμε την αξία που αρμόζει στο σωστό αρσενικό για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Και επειδή, όπως λέει το τραγούδι “Ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα” και επειδή εμείς οι γυναίκες τέτοια αρσενικά θέλουμε, ξέρουμε να τα τιμούμε όπως πρέπει.

Για τους άλλους άντρες που ακόμα μπερδεύουν στο μυαλό τους τον ρόλο τους, απλά γυρίζουμε επιδεικτικά την πλάτη και συνεχίζουμε τη ζωή κοιτώντας “αντρίκια” μπροστά!

loveletters.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ