22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο «πολιτικός» θάνατος της «Κεντροαριστεράς»(6ο) και η …γέννηση του: «Κίνημα Αλλαγής»

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

- Advertisement -

Μετά την προβλεπόμενη οδυνηρή αποτυχία δημιουργίας και σύνθεσης ενός «σύγχρονου» «αριστερού» εκτρώματος, γνωστό ως «κεντροαριστερά», ένα νέο, επίσης «κεντροαριστερό» πείραμα, το νέο κόμμα της κ. Γεννηματά, δυναμικά έρχεται στο προσκήνιο με τους… πρωταγωνιστές του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού ολετήρα να μας δελεάσει με τις νέες ιδέες του.

Ο Πολίτης- ψηφοφόρος, δεν εμπιστεύεται πλέον τίποτα και κανέναν· ούτε θεό, ούτε «οργανισμό», κανέναν «σύμμαχο – φίλο», ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό κόμμα, ΚΑΝΕΝΑΝ έλληνα κυβερνήτη, «εθνάρχη», πρωθυπουργό, κομματάρχη-αρχηγό, άνδρα ή γυναίκα.  Πολύ δε περισσότερο τον τοπικό βουλευτή, που του δημότη-πολίτη η αρπαγμένη και παγιδευμένη νοημοσύνη σε φρούδες κομματικές ελπίδες, επέλεξε να τον εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και ακόμα περισσότερο τη νέα κομματική εταιρία…,το «Κίνημα Αλλαγής» της κατά τ’ άλλα συμπαθέστατης κυρίας Φ. Γεννηματά…, καμουφλαρισμένο με όλα τα απαραίτητα  φ υ σ ι κ ά στοιχεία – «πρωταγωνιστών» της ΠαΣΟΚικής δυναστείας – που μεταφέρουν το παρελθόν στο ζοφερό έτσι και αλλιώς μέλλον.

Με φιλτραρισμένα παραμυθολόγια, κομματικά ευαγγέλια, μανιφέστα, καρεκλοκουβέντες μιας «πολιτικής» πανσπερμίας πραιτόρων του «κεντροαριστερού» χάσματος που κοντεύουν μισό αιώνα ζωής (1974-2018), ανηλεώς και αενάως αναπτύσσονται και παρουσιάζονται με νέα πρόσωπα στις ήδη προεκλογικές και εύφλεκτες αγορές της Χώρας.

Στο πρώτο τους συνέδριο παρέλασαν άνθρωποι με …πύρινους λόγους που μας θύμισαν παλιούς και νεότερους …ηγέτες, όπως του μακαρίτη Ανδρέα και του νυν πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Στο διευρυμένο από κάθε άποψη νότιο Καντόνι της «ΕΕ» ή Νότια Επαρχία της, ο πόλεμος για την καρεκλοκρατία, αντιπαρατίθεται στο θερμό πόλεμο της Μέσης Ανατολής και τις προβλεπόμενες διαστάσεις του, παράλληλα δε, φέρνει στην επιφάνεια και τις διαχρονικές άχρηστες όσο και επικίνδυνες «ελληνικές» κυβερνήσεις, που για όλα φταίνε άλλοι εκτός από τις κομματικές παρατάξεις ιδιαίτερα της ΝΔ και του διαμορφωμένου πλέον και ανανεωμένου ΠαΣΟΚ με τις συνιστώσες-κομμάτια του που το περιβάλλουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της διαφθοράς και των διεφθαρμένων, της κομματικής ασυλίας των λαμόγιων και λοιπών απατεώνων, της κυριολεκτικής αποδόμησης και της υποταγής της Χώρας, το νέο  «Κίνημα Αλλαγής» και η ΝΔ έχουν ανασκουμπωθεί και ως έμποροι και πραματευτάδες εκθέτουν τα «σωτήρια» εμπορεύματά τους στους αφελείς πολίτες προτρέποντας τους να τα προτιμήσουν.

Βέβαια η κυρία Γεννηματά ξεπέρασε τον εαυτό της με τον αναλώσιμο λόγο της και προπάντων με τα… σοσιαλιστικά της ευτράπελα. Όταν, έλεγε «συντρόφισσες και σύντροφοι», εδώ που τα λέμε κάποιος θα έπρεπε να της πει ότι τη μειώνουν. Σιγά τώρα… σύντροφοι, μην παίζεται με τη φωτιά…θα σας κάψει.

Επίσης, στα πλαίσια του ανελέητου και διαχρονικού συνδρόμου, που στην έρμη Ελλάδα το έχει δημιουργήσει και συντηρεί με θέρμη και πάθος η ξενόδουλη κομματοκρατία…, (το πάλαι ποτέ ΠαΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία…,) πεισματικά, ανυποχώρητα και ασταμάτητα, ακούγονται διάχυτα σφυροκοπήματα που ο λόγος χτυπά με τη σφήνα του στο γυψωμένο βαρέλι που μέσα του έχουν εγκλωβίσει το λαό. Κάποια στιγμή θα ραγίσει και θα αφήσει να περάσει το φως στο σκοτάδι.

«Αχαλίνωτος ο αφέντης Λόγος, όπως τάχτηκε να είναι και με το πνεύμα λεύτερο που η … σύγχρονη εποχή δεν μπόρεσε να τον επιτάξει και να τον επιστρατεύσει, μας οδηγεί στα διάσπαρτα ανά τη Χώρα «χωράφια», στα δικά μας χωράφια. Εκεί βλέπουμε αναρτημένες ταμπέλες καρφωμένες με καρφιά που επιμελήθηκε ο ευρωπαίος κάλφας και τα σφυρηλάτησε στα δικά μας αμόνια που οι ντόπιοι «ταγοί» του επέτρεψαν. Πάνω σ’ αυτές τις ταμπέλες που αναδεικνύουν το τι μέλει γενέσθαι της Χώρας μας, βρίσκονται επιγραφές με μεγάλα και κεφαλαία γράμματα που η μια μας λέει «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» και η άλλη «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». (Τάδε έφη: «Στη δύση του Δεκέμβρη του 2014-Μωσαϊκό κοινωνικών παραστάσεων ανάμεσα στο χτες και στο σήμερα»).

Θα κλείσουμε με ένα άλλο πιο πρόσφατο απόσπασμα από την συγκρότηση της «Κεντροαριστεράς» εδώ και λίγους μήνες.

«Κεντροαριστερά», τελευταίο πολυσυλλεκτικό χαρτί για τους εναπομείναντες νοσταλγούς της ΠαΣΟΚικής λεηλασίας αγαθών και αξιών και της ανθρώπινης νοημοσύνης. «Κεντροαριστερά» σημαίνει ξεθωριασμένη ταμπέλα, ουτοπικό, ανύπαρκτο αποκούμπι καταδικασμένων ναυαγών που με… σοσιαλιστικό τρόπο διέφθειραν τη Χώρα. «Εμείς οι σοσιαλιστές…» έλεγε στους κούφιους λόγους του ο κ. Κ. Σημίτης οδηγώντας την Ελλάδα στην ΠαΣΟΚική λάσπη. Ρεζέρβα για να τραβήξουν αριστερούς μπας και γλυτώσουν το ρεζίλη των προηγούμενων συντρόφων τους, είπε ένας άλλος μασώντας την τελευταία λέξη ειρωνικά. Έχουν τον τρόπο τα λαμόγια, ρε μάγκες, τι ψάχνετε, είπε ένας άλλος με κομπασμό. Καλλίτερα καναπεδάκιας και φραπεδάκιας  παρά οπαδός της ψευτιάς και της λαμογιάς. Κεντροαριστερά και παραμύθια. Έχουν τα μέσα με το μέρος τους, αλλά, σιχτίρ, θα το πληρώσουν τα λαμόγια, είπε ένας άλλος νέος και ξέφυγε προς την καφετέρια». (Από το «Η μεταλλαγμένη από ελπίδα σε έκτρωμα «Κεντροαριστερά» και οι μνηστήρες» Αύγουστος 31  2017).

Ο καημένος ο Καμίνης την πάτησε. Το κάρο κόλλησε στη δική τους λάσπη. Λέτε να πάθει το ίδιο μασκαραλίκι και η κυρία Γεννηματά και να παρασύρει και τ0 «Ποτάμι» μαζί της; Ίδωμεν

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ