15.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο τομέας Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Λισαβόνα (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις δύο εβδομάδες κατάρτισης (17-25/2/2018) των μαθητών του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Λισαβόνα.

- Advertisement -

Το ευρωπαϊκόπρόγραμμαErasmus+ KA1 έχει τίτλο «Κατάρτιση Μαθητών και Καθηγητών των ΕΠΑΛ στο Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον»και 14 μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης εκπαιδεύονται στην Ρομποτική. Κατά την 1η εβδομάδα κατάρτισης οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα στον οργανισμό υποδοχής Associacao Educativapara o DesenvolvimentodaCriatividade(CreativityinEducationPortugueseAssociation) πάνω σε διαφορετικά σενάρια προβλημάτων με ρομποτάκιαLego. Παράλληλα,  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σχολείοEscolaSecundária D. Dinis για να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πορτογάλοι μαθητές εκπαιδεύονται στη ρομποτική και να συνεργαστούν με τους μαθητές του ClubΡομποτικής του σχολείου, οι οποίοι τους παρουσίασαν τις εργασίες τους.

ΣημαντικήήτανεπίσηςκαιηεπίσκεψηστοInstituteforSystemsandRobotics του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, ενός από τα πιο πρωτοπόραπανεπιστήμια στην Ευρώπη πάνω στη ρομποτική, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις προόδους της τεχνολογίας πάνω στη ρομποτική και είχαν την ευκαιρία να δουν μερικά από τα πειραματικά ρομπότ που κατασκευάζονται στο πανεπιστήμιο αυτό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι μαθητές επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία στην Λισαβόνα όπως το Μοστέιρο ντος Ζερόνιμους, το κάστρο Αγίου Γεωργίου, το μνημείο των Ανακαλύψεων, το Τόρε ντε Μπελέμ, το Μουσείο Ηλεκτρισμού ΜΑΑΤ και το Μουσείο Αμαξών και γνώρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό της Πορτογαλίας.

Οιμαθητέςπουσυμμετέχουνστοπρόγραμμακατάρτισηςείναι: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΒΛΗΣΣΑΡΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΝΤΟΒΟΝΗΣΙΟΣΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΝΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΛΙΩΡΑΣΗΛΙΑΣ, ΜΠΕΝΤΖΕΣΚΟΥ-ΤΣΑΡΟΥΧΑΣΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΙΝΑΣΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΤΟΜΑΜΑΡΙΕ, ΠΑΤΟΥΚΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΑΛΕΠΗΣΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΤΟΡΟΜΑΡΛΕΟ, TOJALLIFRANCI, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΨΕΜΜΑΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

Οι παραπάνω μαθητές συνεχίζουν για ακόμη μία εβδομάδα την κατάρτιση και επιστρέφουν στο σχολείο στις 5/3/2018.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ