22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Ο υπουργός» του Δημήτρη Ρήτα στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδας, εκτιμώντας την αξία και τη μεγάλη πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας και του Δ/ντού Δημήτρη Ρήτα, προσκάλεσε, όπως κάθε χρόνο, το Θέατρο για μία θεατρική παράσταση.

- Advertisement -

Έτσι, στις 6-3-2019, Τετάρτη, 8 μ.μ., στην Αθήνα, στο υπέροχο θέατρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» (Πολυχώρος), Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος (πίσω από την εκκλησία «Άγιος Σώστης»), το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας θα παρουσιάσει την  κωμωδία «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου-συγγραφέα-στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα-Ρήτα και μουσική και τραγούδια  του γνωστού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, φίλου και συνεργάτη του Θεσσαλού καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μία κωμωδία με επίκαιρα στοιχεία πολιτικής σάτιρας και ηθογραφικά και περιεχόμενο τα ρουσφέτια που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό.

Η παράσταση αυτή γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου της Αθήνας «Αποκριές, 2019».

Για το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας η ανωτέρω παράσταση είναι σταθμός και έχει και γιορταστικό χαρακτήρα, γιατί την κωμωδία αυτή την παρουσίασε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, σε 400 ακριβώς πόλεις, χωριά, Σχολεία, ΤΕΙ, ΑΕΙ, φυλακές ανηλίκων και ενηλίκων, ΚΑΠΗ, ΚΕΠΕΠ και Ιδρύματα με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, γηροκομεία, στρατιωτικές σχολές, στρατόπεδα, τσιγγάνικους οικισμούς, κλπ, σε όλη την Ελλάδα, γεγονός πρωτοφανές και αξιοθαύμαστο για μία νεοελληνική κωμωδία από ένα επαρχιακό θέατρο.

Η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη.

   Για να έλθετε στο θέατρο, όπου θα παιχθεί η παράσταση: 1ο Παίρνετε το μετρό και κατεβαίνετε στη στάση Νέος Κόσμος, εν συνεχεία παίρνετε το τραμ που περνά από τη στάση και κατεβαίνετε στη στάση Μπακνανά, περνάτε την υπόγεια διάβαση και απέναντί σας βλέπετε το θέατρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» (Πολυχώρος) ή 2ο

Παίρνετε οποιοδήποτε λεωφορείο που πηγαίνει προς παραλία και κατεβαίνετε στη στάση Άγιος Σώστης, περνάτε την υπόγεια διάβαση και μπροστά σας βλέπετε το θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά.

Αν θέλετε να ακούσετε το σατιρικό τραγούδι της ανωτέρω κωμωδίας, μπείτε στο You Tube και χτυπήστε «Σήμερα θα ’ρθει ο Υπουργός».

Παρακαλούμε τους αναγνώστες-συμπολίτες σας που έχουν συγγενείς, φίλους και γνωστούς στην Αθήνα να τους ενημερώσουν σχετικά και να έλθουν να τιμήσουν με την παρουσία τους την παράσταση που είναι γραμμένη στη θεσσαλική διάλεκτο και παιγμένη από ντόπιους σπουδαίους ηθοποιούς.

Δημήτρης Απ. Ρήτας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ