23.3 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον σκοπός του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι να κάνει κινήσεις εξωστρέφειας και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση, με συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προσωπικού και με αξιοποίηση των δραστηριοτήτων κινητικότητας στην κατάρτιση των μαθητών.

- Advertisement -

Μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο «Κατάρτιση Μαθητών και Καθηγητών των ΕΠΑΛ στο Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον», 16 μαθητές Γ’ Τάξηςτου τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων εκπαιδεύτηκαν σε 3 πόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο- Βόλφσμπουργκ-Λειψία,για δύο εβδομάδες από 9 έως 24/4/2018 πάνω στα συστήματα αυτοκινήτου.

Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν η Wisamar, με έδρα τη Λειψία, με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+. Οι μαθητές κατά την 1η εβδομάδα επισκέφτηκαν για 2 μέρες το Wolfsburg Autostadt, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και η παραγωγή της Volkswagen, που τα τελευταία χρόνια έχει απορροφήσει μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων όπως Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini, Skoda, Porscheκλπ., παρακολούθησαν σεμινάρια σχεδιασμού αυτοκινήτου,  είδαν τα τελευταία μοντέλα και ξεναγήθηκαν στον χώρο της παραγωγής του εργοστασίου. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Λειψία όπου επισκέφτηκαν το ΚΕΚ του Συνδέσμου Βιομηχανιών και είδαν τα εργαστήρια και τον τρόπο εργασίας των σπουδαστών. Η 1η εβδομάδα έκλεισε με την επίσκεψη στο εργοστάσιο της  Porscheόπου γνώρισαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής των δύο μοντέλων (Cayeneκαι Panamera) που παράγονται εκεί.

Στην 1η εβδομάδα κατάρτισης 9 έως 15/4/2018συμμετείχαν και 5 εκπαιδευτικοί – Μηχανολόγοι του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπου εκτός από τα παραπάνω ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα  και την τεχνική εκπαίδευση στην Γερμανία και για το DualSystemπου εφαρμόζεται και περιλαμβάνει μαθήματα στο σχολείο και πρακτική σε επιχειρήσεις.

Η δεύτερη εβδομάδα κατάρτισης για τους μαθητές είχε εκπαίδευση και πρακτική στα εργαστήρια του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης TUVLeipzig πάνω σε διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και φορώντας ειδικές φόρμες και παπούτσια εργασίας που φροντίσαμε να προμηθευτούμε νωρίτερα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο με επισκέψεις στο Τεχνολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο της Περγάμου, καθώς και σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα έως τώρα και βαθμός ποιότητας της υλοποίησης ιδιαίτερα υψηλός. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι ένα από τα λίγα σχολεία της Ελλάδας που έχει τον Χάρτη Κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση λόγω της υψηλής ποιότητας προγραμμάτων που υλοποιεί.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Γερμανία είναι οι: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΖΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΤΡΙΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΗΤΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΤΡΙΤΣΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΡΕΒΕΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,  ΤΖΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, ΦΑΚΙΤΣΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΦΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΧΑΝΤΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, HYSA MARTIN και οι συνοδοί καθηγητές Νικόλαος Ντόγκας, Χρήστος Μπουκουβάλας, Χρήστος Ευσταθίου και Γεώργιος Βλαχογιάννης.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Γερμανία είναι οι: Ιωάννης Γιαννούλας, Αθανάσιος Πεσλής, Ιωάννης Νάκας, Γεώργιος Βλαχογιάννης και Ιωάννα Καφφέ.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ