26.1 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Παγκοσμιοποίηση»! Πολίτες, η φωτιά, δεν κρατιέται στο χέρι…!

Του Βάιου Φασούλα

- Advertisement -

Για τους Γερμανούς και γενικότερα για τους ευρωπαίους υπόδουλους στους Αμερικάνους, η τύχη των Βαλκανίων τους ενδιαφέρει μόνο ως προς τη σύντομη και πλήρη διάλυσή τους και υποταγή τους κι αυτό φαίνεται από τις πολιτικές συμπεριφορές έναντι των κοσοβάρων-ανταρτών τους οποίους τώρα χρησιμοποιούν ως Δούρειους Ίππους στη «Μακεδονία» όπως ακριβώς τους χρησιμοποίησαν και στη Γιουγκοσλαβία. Από κει και μετά όλα γίνονται για τα μάτια (συναντήσεις, διαπραγματεύσεις κλπ) και για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών όχι μόνο των Βαλκανίων και της Ευρώπης αλλά όλου του κόσμου. (Παρεμπιπτόντως ο γράφοντας, στις 13.04.1999, με άρθρο του:

«Στον ρου των γενοκτονιών του αιώνα!» προς τα εδώ ΜΜΕ, προς τους βουλευτές της σοσιαλδημοκρατίας, (ορισμένους) χριστιανοδημοκράτες και στον Γερμανό Καγκελάριο, έγραφε ανάμεσα στ’ άλλα και τούτα: «Μας αξίζει να μιλούμε και να οραματιζόμαστε μια Ε.Ε. για τους ευρωπαϊκούς λαούς με πρόοδο, ευημερία, ειρήνη και συνύπαρξη όλων των λαών της μεταξύ και των Βαλκανικών ή λέγοντας τελικά «Ενωμένη Ευρώπη» εννοούμε ένα apsolout αμερικάνικο προτεκτοράτο;» Παραθέτω και το άρθρο). Σε ότι αφορά τα Βαλκάνια από τότε ως σήμερα η κατάσταση χειροτερεύει επικίνδυνα.

Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού οι Αμερικάνοι δε γνωρίζουν πού πέφτουν (γεωγραφικά) τα Βαλκάνια. Γνωρίζουν όμως να φτιάχνουν νέους χάρτες και να μαντρώνουν στην επικράτειά τους τον κόσμο, να τον διαλύουν και να τον υποδουλώνουν …δημοκρατικά. Και γνωρίζουν να στήνουν τρομοκρατικές οργανώσεις- φάντασμα για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους. Και σ’ ότι αφορά την Ελλάδα… σοσιαλιστική, …εκσυγχρονισμένη, υπεροπτική και με αποσαθρωμένη την εξωτική της πολιτική ή ανθελληνική αν θέλετε, δείχνει να μην της ενδιαφέρει και τόσο πολύ τι συμβαίνει στη γειτονιά της όσο άλλοι…. νοιάζονται γι’ αυτή. Έτσι κατάφεραν να κρατούν νυχτωμένους τους λαούς της Δύσης και μακριά από τις εξελίξεις γύρω από τη νέα αμερικάνικη «αυτοκρατορία» (Π.Ο.Ε. – Παγκοσμιοποίηση) και βεβαίως τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

(Θέλουμε να πιστεύουμε πως με όσα διαδραματίστηκαν τελευταία στη Γένοβα, αυτό το «κατάφεραν»να μείνει εκεί και να περάσει στο παρελθόν, να μη γίνει καταφέρνουν και να μας κρατούν νυχτωμένους. Επίσης τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια- «Μακεδονία» κλπ αντικατοπτρίζουν περίτρανα τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος ολόκληρων λαών και μας έρχεται ανάποδα να λέμε ότι είμαστε νυχτωμένοι. Ας αφυπνιστούμε λοιπόν σε κάθε τι που είναι κακό και για την ανθρωπότητα και για τον Πλανήτη. Έτσι αυτό το άρθρο-μήνυμα σαν καλοκαιρινός αποχαιρετισμός, απευθύνεται ιδιαίτερα στους πολίτες της Γερμανίας, Έλληνες και Γερμανούς, στους πολίτες της Ηπείρου της Αμερικής, Έλληνες και Αμερικανούς και βεβαίως στους πολίτες της Μητρόπολης).

Πάνω από ογδόντα χρόνια χρειάστηκαν για την προπαρασκευή και εφαρμογή της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» του σήμερα. Ακόμα και η αυτοκρατορία του Χίτλερ χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό το σκοπό και οι καπνοί των κρεματορίων και οι οσμές των ανθρώπινων σαρκών και η φασιστική θηριωδία των Ναζί, παρ’ όλες τις «επετείους» και ευχολόγια μνήμης για τα αθώα θύματα σε όλο τον κόσμο από παπάδες και πολιτικούς, δεν κατέστη δυνατή ως εμπειρία να προφυλάξουν την ανθρωπότητα αποτρέποντας κάθε τι που έχει σχέση και με την ύπαρξή της και με την ύπαρξη του Πλανήτη. Όλες οι…λιτανείες, προσευχές και παρόμοια τραγελαφικά ή γελοία και ανέντιμα…δοξολογήματα, (ιδιαίτερα εδώ στη Γερμανία) γίνονται απλά και μόνο για το «Θεαθήναι» για να έχουν οι πολιτικοί δουλειά και να κρατούν τους λαούς όπως τους θέλουν: στην κοινωνική απομόνωση και αποβλάκωση, στη σήψη και στο περιθώριο.

Ένας ολόκληρος αιώνας (ο 20ος) ανωμάλων κοινωνικών διακυμάνσεων χρησιμοποιήθηκε ενάντια στους λαούς της Υφηλίου από: Γερμανούς και Γάλους, από Εγγλέζους και Αμερικάνους και βεβαίως κατά καιρούς και από τους Ρώσους όταν τα συμφέροντά τους το επέβαλαν. Τόσο για τον Πρώτο όσο και για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στα δεφτέρια της ιστορίας έχουν γραφεί πολλά που όμως και, δυστυχώς, αργούν να έρθουν στην επιφάνεια αν δεν περάσουν 50-100 χρόνια!! Κι όταν κάποτε έρθουν στο φως (και έρχονται) το κακό έχει πια γίνει.

Δεν μας παίρνει ο χρόνος αλλά και ο χώρος να επεκταθούμε κι ούτε είμαστε ιστορικοί να κάνουμε αναλύσεις. Άλλωστε η ρευστή πραγματικότητα δε το επιτρέπει. Θα πρέπει όμως να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι ανήθικοι και εγκληματικοί μοχλοί ενσωματωμένοι σε ανθρώπινες μορφές, που μέσα από τη δημοκρατία και τους θεσμούς της τροφοδοτούν τον Πόλεμο και τα μίση και πυροδοτούν την ειρήνη. Τα πρόσωπα- οργανισμοί που συγκροτούν το αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό και δολοφονικό έργο τους είναι γνωστά: ΗΠΑ., Ε.Ε., ΝΑΤΟ, G7+1,.Δ.Ν.Τ. και Διεθνή Τράπεζα, Π.Ο.Ε., οι μαϊμούδες ΟΝΕ και Ο.Η.Ε. κ.ά. αποτελούν την «άγια οικογένεια» και οι λαοί (ιδιαίτερα οι μεγάλοι) καλούνται να επιλέξουν δυο πράγματα: την άνευ όρων υποταγή τους ή την αντίστασή τους.

Λαοί και χώρες: ένας μεγάλος λαός είναι κι αυτός της Αμερικανικής Ηπείρου, του οποίου η μοίρα του δεν είναι καλλίτερη από άλλους λαούς. Όμως τον έχουν προσηλώσει στην «ελευθερία», στη «δημοκρατία», στην «πολιτική-προεδρική πίστη» και στις «μπίζνες». Και παρόλο που είναι πολυπολιτισμική πολιτεία, ως λαός δεν κατάφερε να ορθοποδήσει κοινωνικά και να αποβάλει τα κατάλοιπα που του φόρτωσαν έτσι που να παρουσιάζεται σήμερα ανήμπορος ως παθητικός να σηκώσει ανάστημα έναντι στους ντόπιους δυνάστες που είναι και δικοί μας. Τα βήματά του, δειλά και αργά, τον υποβαθμίζουν ως λαό κάτι που δεν του αξίζει.

Κανένας λαός δεν είναι κακός και άχρηστος ακόμα και οι Γερμανοί και οι Άγγλοι και οι Εβραίοι και οι κοσοβάροι και άλλοι. Όμως οι αναμοχλεύσεις υφίστανται και βγαίνουν μέσα από τους λαούς τους οποίους (μας) χρησιμοποιούν για δικούς τους γνωστούς σκοπούς και παράλληλα εμείς οι ίδιοι να υπογράφουμε τις δικές μας καταδίκες. Αναλογίστηκε άραγε ο Αμερικανός πολίτης ποιες είναι οι ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και στο συνάνθρωπό του; Θεωρεί ανεύθυνο το πρόσωπό του στα δρώμενα της Υφηλίου και θεωρεί για το ό,τι  έγινε, απ’ τους επιδρομείς πολιτικούς του έγινε σωστά; Πώς νιώθει για την 27χρονη δραματική κατάσταση της Κύπρου της οποίας η Αμερικάνικη πολιτική είναι υπεύθυνη; Πώς νιώθει για την κατάσταση στη Μαύρη Ήπειρο, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και αλλού. Πώς νιώθει για την αυξανόμενη καταστροφή του Πλανήτη (που για χάρη του, όπως λέει ο πρόεδρός τους θέτοντας τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού!!) σε πρώτη μοίρα; Μήπως περήφανος;

Η αναφορά μας στους Αμερικάνους συνανθρώπους μας κατά κύριο λόγο συνίσταται στο ότι εκεί υπάρχει ο μισός ελληνισμός της διασποράς και οι Έλληνες όσο και οι Αμερικανοί πολίτες (ως πληθυσμιακά μεγάλος λαός) δεν μπορούν να μένουν αδιάφοροι και ιδικά οι Έλληνες που αποτελούν και το…λόμπι. Κόσμος δεν είναι η Αμερική, που σε μεγάλο βαθμό την προκοπή της την οφείλει στα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα που δέχτηκε καθώς και στους πολιτισμούς αυτών των ανθρωποθαλασσών. (Το ίδιο βέβαια και για τη Γερμανία). Κόσμος υπάρχει σε όλον τον πλανήτη και οι ηγέτες του προσπαθούν να τον περάσουν το χαλκά και να τον σέρνουν σαν μαϊμούδες στα παζάρια.

Και όπως επανειλημμένα απερίφραστα και κατηγορηματικά έχουμε δηλώσει την άρνησή μας για την…Παγκοσμιοποίηση θεωρούμε ότι ιδιαίτερα οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να εναντιωθούν περισσότερο. Αν νομίζουν ότι η «Παγκοσμιοποίηση» θα τους λύσει τα κοινωνικοοικονομικά τους προβλήματα τότε ασφαλώς θα παραμείνουν νυχτωμένοι έχοντας στα χέρια τους τις υποσχέσεις των προέδρων τους. Εάν υπήρχε η παρέμβασή τους, δε θα είχαμε Βιετνάμ, δε θα είχαμε Κόλπο, δε θα είχαμε Μέση Ανατολή, Κύπρο κλπ. Δε θα είχαμε Αμερικανοποίηση του Πλανήτη και δημιουργία καντονιών και προτεκτοράτων όπως στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη και δεν θα είχαμε μια νέα γενιά η οποία κατευθύνεται και οδηγείται στα διάφορα εκκολαπτήρια των ναρκωτικών, των δολοφονιών και άλλων δεινών που η Δύση τους προσφέρει.

Η ευημερία ενός λαού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βάρος άλλων λαών. Αυτό λέει ο Ουμανισμός κι αυτό υπαγορεύει ο πολιτισμός που αμή τι άλλο οι Αμερικάνοι θέλουν να είναι και να λέγονται και αντίστοιχα οι ευρωπαίοι. Η εποχή όπως αυτή παρουσιάζεται στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα δεν αφήνει περιθώρια οχαδερφισμού. Πολίτες, η φωτιά, όπως και να το κάνουμε, δεν κρατιέται στο χέρι:

«…Μα και φωτιά και τ’ άναμμα θα φτάσει. 

Δε μάθατε, ω άθλιοι, πως η φωτιά δε στέκετε στη φούχτα

και όλους θα σας κάψει…»  (Απ’ το «Κραυγές στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα!)

Αυτό βγαίνει μέσα απ’ τα σκοτεινά καζάνια της «Παγκοσμιοποίησης»

Τέλος για την τύχη των Βαλκανίων -Σκόπια δεν περιμένουμε θετικές εξελίξεις. Τόσο οι Αμερικάνοι όσο και οι Ευρωπαίοι, μέσω των εξοπλισμένων απ’ τα χέρια τους «ανταρτών» του Ουτσεκά, προχωρούν στις εφαρμογές των σχεδίων τους. Και σ’ αυτή την περίπτωση λέμε απλά ότι δεν είμαστε νυχτωμένοι.

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές για δροσερές διακοπές.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ