18.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ¨ΕΛΠΙΔΑ¨

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου τέτοια ημέρα διοργανώνονται εκδηλώσεις με κύριο αίτημα την απόλαυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κοριτσιών και γυναικών, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, οικονομικής και κοινωνικής θέσης.

- Advertisement -

Ο Σύλλογος ΑμεΑ ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ΑμεΑ ,της μητέρα παιδιού  ΑμεΑ, της συζύγου ή συντρόφου ενός  ΑμεΑ, της γυναίκας που ελπιδοφορεί, υποστηρίζει, φροντίζει και συμπαραστέκεται ένα Άτομο με Αναπηρία.

Οι γυναίκες με αναπηρία βιώνουν μεγαλύτερη διακριτική μεταχείριση όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες  χωρίς αναπηρία, αλλά και σε σχέση με τους άντρες με αναπηρία. Η ύπαρξη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον, στρεβλώνουν την εικόνα των γυναικών με αναπηρία και την αντίληψη των ίδιων των γυναικών με αναπηρία για τον εαυτό τους, ότι είναι πολίτες με ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα την κοινωνική τους απομόνωση και τον αποκλεισμό τους. Μια γυναίκα με Αναπηρία λοιπόν αλλά και μια μητέρα παιδιού με Αναπηρία μοχθεί διπλά αφού υπόκεινται καθημερινά σε διακρίσεις τόσο  λόγω του φίλου τους  όσο της αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν λέξεις για τις γυναίκες  οι οποίες στον καθημερινό αγώνα της ζωής με την αναπηρία, στέκονται όρθιες και αγόγγυστα δίνουν δύναμη, στοργή και κουράγιο στο ανάπηρο παιδί, στον σύζυγο, στον φίλο μα πάνω απ όλα στον ίδιο τους τον εαυτό.

Σε όλες αυτές τις γυναίκες που στηριζόμαστε, σε όλες αυτές τις γυναίκες που μας εμπνέουν καθημερινά θυσιάζοντας καριέρα, προσωπική ζωή και όνειρα, σε όλες αυτές τις γυναίκες που βλέπουν την αναπηρία τους σαν ένα εμπόδιο που υπερπηδούν βουβά καθημερινά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα ανυπέρβλητο θαυμασμό. Για το Σύλλογό μας ΑΥΤΕΣ είναι ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μαχήτριες και άξιες όλων των επαίνων και βραβείων!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ