26.1 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πασχαλιάτικος χορός στο Ροπωτό ΦΩΤΟ

Στο Ροπωτό χτύπησε σήμερα Τρίτη 18/4 της Διακαινησίμου & στο εκκλησάκι της Αγ. Τριάδος, όπου μετά την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συνεψάλλετο εκ μεταθέσεως η ακολουθία του Αγ. Αθανασίου & του Ευαγγελιστού Μάρκου, ακολούθησε στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Ι.Ναού μουσικοχορευτική εκδήλωση.

- Advertisement -

Αρχικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κώστας Βελώνης ευχαρίστησε τον κόσμο & τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας για την παρουσία τους, λέγοντας πως στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται ο τόπος, η παράδοση & τήρηση των εθίμων είναι αυτά που κρατάνε ζωντανή & όρθια την κοινωνία μας.

Με την σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, στέλνοντας τα “Χρόνια του Πολλά”, είπε μεταξύ άλλων, πως αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Συλλόγου, καθώς με τέτοιες πρωτοβουλίες & στηριζόμενος ο Ελληνισμός στην παράδοσή του, τα ήθη & έθιμα, μπόρεσε να ανταπεξέλθει αρκετών δυσκολιών. Η Περιφέρεια είναι κοντά στους κατοίκους του χωριού & μελλοντικά θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τον Δήμο να διορθώσει κακώς κείμενα, αναφερόμενος στο φαινόμενο της κατολίσθησης που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του χωριού, χωρίς όμως ακόμη να δοθεί λύση με ορατά αποτελέσματα.

Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε & ο Δήμαρχος Πύλης ο οποίος δήλωσε αρκετά στεναχωρημένος με την έως τώρα εξέλιξη του προβλήματος, καθώς η υπόθεση έχει “βαλτώσει”, μένοντας στάσιμη στις αρχικές υποσχέσεις της Πολιτείας & στην περιβόητη μελέτη, που λόγω περίπλοκων διαδικασιών, δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει κάποια χρήματα που ήδη υπάρχουν.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ο χορός τον οποίο έσειρε ο ιερέας του χωριού πατήρ Γεώργιος Ρίνης, όπου μαζί, πολίτες & μέλη του χορευτικού τραγουδώντας ακαπέλα, χόρεψαν παραδοσιακά πασχαλιάτικα τραγούδια. Έπειτα την σκυτάλη ανέλαβε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο παρουσίασε γνωστούς παραδοσιακούς χορούς από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θεσσαλίας & της Ηπείρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την πατροπαράδοτη περιφορά των εικόνων στον οικισμό & την επιστροφή τους στον Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννη, στον οποίο & φιλοξενούνται ύστερα από την μετατόπιση του κεντρικού Ναού του χωριού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γ. Ρομπιές, ο Αντ/ρχος Πολιτικής Προστασίας & Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, η δημ. σύμβουλος κα Ρούλα Οικονόμου & ο δημ. σύμβουλος κ. Ν. Τόλιας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ