22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πασχαλινά έθιμα στο Ροπωτό Τρικάλων (βίντεο-86 φωτό)

Ένα έθιμο πολλών χρόνων τηρήθηκε χθες Τρίτη ημέρα του Πάσχα (10-4-2018) στην Αγία Τριάδα Ροπωτού, που διοργανώνει η Ενορία Ροπωτού, η Τοπική Κοινότητα Ροπωτού και Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροπωτού.

- Advertisement -

Έτσι και φέτος πολύς κόσμος την Τρίτη Ημέρα του Πάσχα  συγκεντρώθηκε  στο υπαίθριο πάρκο στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Ροπωτού, όπου παρακολούθησε την Αναστάσιμο Ακολουθία.

Στην συνέχεια στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας έγινε το προσκύνημα της Εικόνας της Αναστάσεως από τους πιστούς και ακολούθησε ο χορός  όπου όλοι οι παριστάμενοι χόρεψαν παλαιούς πασχαλινούς χορούς, τραγουδώντας τα τραγούδια ομαδικά.

Κατόπιν το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παναγιώτη Μάνου.

Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Βελώνης , ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεώργιος Ρομπιές και ο Αντιδήμαρχος  κ. Αθανάσιος Κωστάκης ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και συνεχάρη  τον Σύλλογο Ροπωτού που κρατάει ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  κ. Αθανάσιος Κωστάκης Εκπρόσωπος του Δήμου Πύλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σωτήριος Αγγέλης, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, οι  δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Νίκος Τόλιας , κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος.

Τέλος έγινε η περιφορά των Ιερών Εικόνων σε όλο το Χωριό.

Δείτε το σχετικό βίντεο και 86 φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ