24.6 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Περιοδεία Χρήστου Λάππα σε Ξυλοπάροικο, Γοργογύρι, Γενέσι και Πρόδρομο

Την υπόσχεση ότι η νέα προγραμματική περίοδος θα είναι εστιασμένη στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας κι άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, αφού ο Δήμος κατάφερε από το 2014 και μετά να ξεπεράσει το πρόβλημα της χρεοκοπίας, έδωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κι επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» Χρήστος Λάππας στο Ξυλοπάροικο, το Γοργογύρι, το Γενέσι και τον Πρόδρομο όπου βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο πλαίσιο της περιοδείας του.
Όπως τόνισε, μπορεί η οικονομική ανάκαμψη του Δήμου όλο το προηγούμενο διάστημα να αποτέλεσε προτεραιότητα, όμως, παράλληλα, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να σχεδιάσει έργα, όπως είναι η πλατεία του Ξυλοπάροικου, που εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο κι άλλες δράσεις.LAPPAS 1
Όπως τόνισε ο κ. Λάππας, το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να αυξηθεί το προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι απομακρυσμένες περιοχές, όπου δικαιολογημένα παραπονιούνται οι κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό καθαριότητας είναι λίγο, αλλά αναμένεται ρύθμιση, που θα επιτρέπει την αύξηση του αριθμού των συγκεκριμένων εργαζομένων, ώστε να λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της καθαριότητας.

- Advertisement -

LAPPAS 2
Εκείνο που τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Τρίκαλα Συμπολιτεία, είναι ότι προσπάθησε να είναι ίσος απέναντι σε όλες τις κοινότητες, είτε οι πρόεδροι προέρχονταν από το δικό του συνδυασμό, είτε όχι.
Επιπλέον, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που τίθενται είναι η ανάπτυξη και οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διεύρυνση της απασχόλησης. Στην κατεύθυνση αυτήν, αποτελεί στοίχημα, για τη νέα προγραμματική περίοδο, η διεύρυνση των δομών και η παροχή κοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται και πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί, η μετατροπή του παλιού Δημαρχείου στο Πρίνος σε Ασκληπιείο. Όπως είπε, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να ανασυστήσει τις παλιές μεθόδους του Ασκληπιού, να προβεί στην καλλιέργεια βοτάνων κι άλλων φαρμακευτικών φυτών • να υπάρξει σύνδεση με τα Μετέωρα και τις υπόλοιπες ομορφιές που υπάρχουν στο Δήμο κι έτσι να δοθεί μία αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Ο κ. Λάππας τόνισε, ότι στις σκέψεις είναι ακόμη να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό αγρόκτημα και, για αυτό, γίνονται διαπραγματεύσεις με κάποιες οργανώσεις από το εξωτερικό, όπου θα μπορούν νέοι άνθρωποι να βρίσκουν εργασία, να εξειδικεύονται, να αποκτούν τεχνογνωσία, να παράγουν προϊόντα, που θα αναλαμβάνει το κοινωνικό αγρόκτημα να τα πουλάει σε διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις κι έτσι ευελπιστούμε, ότι στην περιοχή θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Εκείνο που επεσήμανε είναι ότι παραμένει ζητούμενο και πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την αξιοποίηση των μονοπατιών του Κόζιακα, καθώς επίσης και να αναζητηθούν τρόποι αύξησης της επισκεψιμότητας της περιοχής.
Ζητήματα, όπως είναι η αποχέτευση και η ύδρευση στο Γενέσι, αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα, όπως υπογράμμισε ο κ. Λάππας.

LAPPAS 4
Ο κ. Λάππας στον Πρόδομο μίλησε σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και κάλεσε τους κατοίκους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική αρχή, επειδή, όπως είπε, το δικαιούνται ηθικά και πολιτικά. Ο συνδυασμός «Τρίκαλα Συμπολιτεία» έχει δώσει εξετάσεις. Είναι ένας συνδυασμός που αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους και πρέπει και πάλι οι συμπολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Δημοτική Αρχή.

LAPPAS 3

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ