16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πλήθος πιστών στην Σωτήρα Τρικάλων (βίντεο-70 φωτό μέρος 1ο)

Με βυζαντινή λαμπρότητα, χοροσταντούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και δεκάδων ιερέων της Μητρόπολης το απόγευμα της Κυριακής στην Σωτήρα Τρικάλων πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες τρικαλινοί παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό, ενώ για την σημασία της μεγάλης εορτής μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπούκης. Ενώ στο λόγο του ο Δεσπότης έδωσε το εύσημα στον π. Κωνσταντίνο Λάμπρο, νέο εφημέριο του χωριού για την τάξη που επικράτησε.

- Advertisement -

Ενώ με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής τόνισε ότι θα πρέπει να έχουμε πίστη, ώστε να ψάχνουμε το φως και όχι το σκοτάδι στην ψυχή μας και στην καρδιά μας. Ώστε με τον τρόπο αυτό να ακολουθούμε το δρόμο του Χριστού.

Τέλος, να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος έγινε η περιφορά της Εικόνας του Σωτήρα Χριστού στο χωριό της Σωτήρας.

Το trikalaola.gr ήταν και σ’ αυτή την εκκλησιαστική εκδήλωση και κατέγραψε βίντεο και πολλές φωτογραφίες. Δείτε το 1ο μέρος με το βίντεο και τις 70 πρώτες φωτογραφίες και θα ακολουθήσει το 2ο μέρος με άλλες τόσες φωτογραφίες.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ