14 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Πλούσιες εμπειρίες της Δήμητρας στην Ιταλία ΦΩΤΟ

Το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποίησε η Ακαδημία ποδοσφαίρου Δήμητρα/Απόλλων από 2 έως 5 Μαρτίου με 23 αθλητές γεννηθέντες  το 2004 και συγκεκριμένα στο Μπέργκαμο της Ιταλίας όπου έδωσε σειρά φιλικών αγώνων με τμήματα υποδομής της Αταλάντα.

- Advertisement -

Η αποστολή, με συνοδούς τους Αποστόλη Γκαραγκάνη, Νίκο Γιαγιάκο και Λεωνίδα Πάτρα αναχώρησε τη Παρασκευή το πρωί με λεωφορείο για Θεσσαλονίκη και στις 16:30 “πέταξε” απ’ το αεροδρόμιο “Μακεδονία” για το Μπέργκαμο κάτι που βέβαια ήταν και αυτό μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, αφού τα περισσότερα εξ αυτών ταξίδεψαν για πρώτη φορά με αεροπλάνο. Μετά  από δύο ώρες εξαιρετικής πτήσης προσγειώθηκαν στο χιονισμένο Μπέργκαμο και το βράδυ κατέλυσαν στο Palace Hotel (****) 14 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και πολύ κοντά στο προπονητικό κέντρο της Αταλάντα. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της Αταλάντα κάτω από δυνατή χιονόπτωση, αλλά οι υπεύθυνοι του Ιταλικού συλλόγου και συγκεκριμένα ο κύριος Στέφανο Μπονακόρσο (υπεύθυνος Ακαδημιών της Αταλάντα) ξενάγησε την αποστολή σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων. Σύγχρονο προπονητικό κέντρο, τρία γήπεδα φυσικού χόρτου για την πρώτη ομάδα, τέσσερα πλαστικά εξαιρετικής ποιότητας και άλλα δυο που θα δοθούν για λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα για τα τμήματα υποδομής, γυμναστήρια, ξενώνες, χώροι αποθεραπείας με πισίνες, εστιατόρια και φωτογραφικό υλικό από την ιστορία της Αταλάντα όλα διαμορφωμένα και διακοσμημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αμέσως μετά η αποστολή παρακολούθησε μέρος της προπόνησης της Κ16 και της ομάδας που αγωνίζεται στην Primavera και ενημερώθηκε για τον τρόπο δουλειάς, φιλοσοφίας, αξιολόγησης κάθε τμήματος αλλά και κάθε ποδοσφαιριστή ατομικά, καθώς και τον στόχο των τμημάτων υποδομής της Αταλάντα που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εξ’ άλλου δεν είναι τυχαίο που η Αταλάντα στα πρωταθλήματα υποδομών είναι πρώτη σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, με πολλούς παίκτες σε εθνικά κλιμάκια και την προώθησή τους στη πρώτη ομάδα ή μεταγραφή σε όλες ομάδες της Ιταλίας και του εξωτερικού.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:00 η Δήμητρα/Απόλλων Κ14 αντιμετώπισε την Κ13 της Αταλάντα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και πήρε μια γεύση της δουλειάς που γίνεται στη συγκεκριμένη Ακαδημία, με τέσσερις προπονητές της Αταλάντα να δίνουν οδηγίες για κάθε γραμμή ξεχωριστά (τερματοφυλάκων – αμυντικών – μέσων – επιθετικών) με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, άψογη τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και υψηλή ένταση στο παιχνίδι τους. Η Δήμητρα/Απόλλων προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, όντας άκρως ανταγωνιστική (2-1 το σκορ υπέρ της Αταλάντα) και έδειξε ότι με περισσότερη δουλειά και υπομονή θα βελτιώσει πολλά ομαδικά και ατομικά χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή το πρωί (9:30 π.μ.) η Δήμητρα/Απόλλων έπαιξε με την Κ14 της Ιταλικής ομάδας, ένα παιχνίδι που ήταν για όλους ένα μεγάλο σχολείο, βλέποντας κάποιος τον σωματότυπο, τη δύναμη, την ταχύτητα και την τεχνική των παικτών της Αταλάντα νομίζει πως παίζουν ήδη σε επαγγελματικό επίπεδο (14χρονα) και επειδή οι υπεύθυνοι της Δήμητρας και οι αθλητές τους έχουν αγωνιστεί με όλες της ομάδες της ηλικίας τους (τμήματα υποδομής μεγάλων ελληνικών ΠΑΕ) πραγματικά δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης σε όλους τους τομείς. Οι προπονητές και οι αθλητές ζήσανε και ρουφήξανε σαν σφουγγάρι την κάθε στιγμή αυτού του παιχνιδιού και όλοι καταλάβανε και εμπεδώσανε γιατί η Αταλάντα θεωρείται εκ των κορυφαίων Ακαδημιών της Ιταλίας και όχι μόνο ενώ ταυτόχρονα νιώσανε υπερήφανοι που ένα δικό τους παιδί ο Θανάσης Παπαδάκος (Κ15) αγωνίζεται και εκπαιδεύεται σ’ ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Το μεσημέρι της Κυριακής, μετά το φαγητό και ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα Αταλάντα-Σαμπτόρια, δυστυχώς έγινε γνωστό ότι όλοι οι αγώνες της αγωνιστικής αναβάλλονται λόγω του τραγικού συμβάντος με το θάνατο του ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα, αρχηγού της και μέλος της Εθνικής Ιταλίας, Αστόρι. Όλοι στεναχωρήθηκαν, πάνω απ’ όλα για τον άδικο χαμό του ποδοσφαιριστή  αλλά και γιατί χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι της Serie A.

Το απόγευμα της Κυριακής όλη η αποστολή  επισκέφθηκε το Μπέργκαμο και την παλαιά πόλη, τα μνημεία της, την αρχιτεκτονική της, τις πάμπολλες καθολικές και χριστιανικές εκκλησίες, τους πεζόδρομους και φυσικά τα καταστήματα και την μπουτίκ της Αταλάντα όπου τα παιδιά πήραν μερικά αναμνηστικά για τους γονείς τους και όλοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο γεμάτοι από υπέροχες εικόνες.

Τη Δευτέρα το πρωί η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο απ’ όπου και αναχώρησε για Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές της παραστάσεις και εμπειρίες που θα τη συνοδεύουν σε όλα τα μελλοντικά της ποδοσφαιρικά ταξίδια και όχι μόνο. Να σημειώσουμε ότι μαζί ταξίδεψε και ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα, Παπαδάκος Αθανάσιος μαζί με τον πατέρα του Κώστα αφού την Τρίτη το πρωί θα ξεκινούσε τις προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη με την Εθνική ομάδα Παίδων ως την Πέμπτη. Η συμβολή των δύο παραπάνω ατόμων σε όλη τη διαμονή στην Ιταλία ήταν πολύ σημαντική τόσο στις επαφές με τους ανθρώπους της Αταλάντα, κάνοντας τα πάντα για να διευκολύνουν σε όλες τις δραστηριότητες και όλοι θα περιμένουν τον Θανάση το Σαββατοκύριακο, αφού θα κάνει τις προπονήσεις του στην αγαπημένη του Ακαδημία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ