19.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα βουλευτών, πολιτευτών, κομματικών φορέων, σωματείων

Κ. Σκρέκας: Που πήγαν τα 1,6 δις ευρώ για το προσφυγικό

- Advertisement -

Επίκαιρη Επερώτηση για το πώς τελικά “αξιοποιήθηκαν”τα 1,6 δισ ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για το προσφυγικό συνυπογράφειο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μαζί με 29 Βουλευτές της ΝΔ. Προβληματισμούς δημιουργεί επίσηςη αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Politico ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί από το 2017 έλεγχο για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ που προορίζονται για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γίνεται πια φανερό ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Ακουλουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

  1. Μεταναστευτικής Πολιτικής, κον Δημήτριο Βίτσα,
  2. Εσωτερικών, κον Αλέξη Χαρίτση,
  3. Εθνικής Άμυνας, κον Παναγιώτη Καμμένο,
  4. Οικονομικών, κον Ευκλείδη Τσακαλώτο,
  5. Προστασίας του Πολίτη, κα Όλγα Γεροβασίλη,
  6. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κον Μιχαήλ Καλογήρου και
  7. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κον Φώτιο Φανούριο Κουβέλη

Θέμα: «Πλήρης αδιαφάνεια και αδυναμία διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Μεταναστευτικό».

Η αδυναμία διαχείρισης του Μεταναστευτικού από την πλευρά της Κυβέρνησης έχει ανάγει το εν λόγω θέμα σε μείζον εθνικό ζήτημα για τη χώρα. Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός έχει αποδειχθεί πλήρως ανεπαρκής, με αποτέλεσμα να πλήττεται η εικόνα της χώρας μας διεθνώς και να απειλείται η κοινωνική της συνοχή.

Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα, βιώνουν τα τελευταία τρία χρόνια καταστάσεις που όχι μόνο προκαλούν φόβο και ανησυχία στην καθημερινή τους διαβίωση, αλλά και προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη σε μια ευνομούμενη χώρα, όπως την υποχρέωση της Πολιτείας να εμπνέει το αίσθημα ασφαλείας του.

Την ίδια στιγμή οι εικόνες που έρχονται ολοένα και περισσότερο στη δημοσιότητα για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών αυτών, την πλήρη απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, τις ελλιπείς τους υποδομές, αλλά και την άναρχη συσσώρευση ανθρωπίνων ψυχών μέσα σε αυτά, προκαλούν όχι μόνο τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και την ευθεία προσβολή του αισθήματος αλληλεγγύης των Ελλήνων πολιτών.

Οι εικόνες ντροπής, εξάλλου, όχι μόνο του περασμένου, αλλά και του προπέρσινου  χειμώνα, που έκαναν καθημερινά τον γύρο του κόσμου, με χαρακτηριστικότερη εκείνη των σκηνών χωρίς θερμαντικά σώματα, λόγω της αδυναμίας των αρμόδιων Υπουργών να προβλέψουν ακόμα και τα αυτονόητα, όπως την έλευση του χειμώνα, επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στο κύρος της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Τις τελευταίες ημέρες, επανέρχεται και πάλι στο στόχαστρο των διεθνών επικρίσεων το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου. Και επανέρχεται, σε μια περίοδο που ο ρυθμός αφίξεων προσφύγων και παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ίδιας της Κυβέρνησης, παρουσιάζει ύφεση. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι, που είναι η περίοδος των μεγάλων εισροών, σημειώθηκαν φέτος 10.751 αφίξεις μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 12.466 μετανάστες. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα το εν λόγω ΚΥΤ έχει αναχθεί –κατά κοινή ομολογία- σε παγκόσμιο σύμβολο δύο πραγμάτων: Της ανθρώπινης εξαθλίωσης αλλά και της κυβερνητικής ανικανότητας. Σημειώνεται ότι την περίοδο που διανύουμε στον εν λόγω χώρο βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 8.779 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.

Δραματικές διαστάσεις, όμως,  φαίνεται πως λαμβάνει και η απραξία της Κυβέρνησης απέναντι σε ένα σοβαρό ζήτημα, ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας, όπως εκείνο των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.  Σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα είναι περίπου 2.242, με μόλις 1.091 θέσεις προστασίας να είναι διαθέσιμες σε δομές φιλοξενίας. Μάλιστα, οι θέσεις φιλοξενίας σε αντίθεση με την μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών συνεχώς μειώνονται.

Πρόκειται για καταστάσεις που, αναμφίβολα, είναι αναντίστοιχες με την πρωτόγνωρη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία τεράστια οικονομική ενίσχυση, ύψους περίπου 1,667 δισ. ευρώ, για την οποία επανειλημμένα έχει καταστεί δέκτης διεθνών επικρίσεων, ως προς τον τρόπο, με τον οποίο την διαχειρίζεται.

Αναλυτικότερα, η χώρα μας -μέχρι στιγμής- έχει επιχορηγηθεί με 561 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο των πολυετών εθνικών προγραμμάτων χρηματοδότησης (2014-2020). Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει, με τη μορφή έκτακτης χρηματοδότησης συνολικά 461 εκ. ευρώ για τις ανάγκες του μεταναστευτικού ζητήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πόροι, τόσο της έκτακτης όσο και της προγραμματισμένης χρηματοδότησης, εκπηγάζουν από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (TAME-AMIF) και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (TAME-ISF) της Ε.Ε.  Συμπληρωματικά, έχουν χορηγηθεί από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. συνολικά 645 περίπου εκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της πασίδηλης ανικανότητας, είναι ένας μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου να αναφέρεται με επικριτικά και δυσμενή σχόλια για τη χώρα μας, προκαλώντας βαρύτατο πλήγμα, όχι μόνο στην αξιοπιστία και στο διεθνές κύρος της χώρας. Και το χειρότερο, υπονομεύει με μη αναστρέψιμο τρόπο την οποιαδήποτε μελλοντική ενίσχυση που θα επιχειρεί, στο εξής, να διεκδικεί η χώρα μας από την Ε.Ε. για τη διαχείριση μιας έκτακτης περίστασης.

Πέραν του διεθνούς τύπου, όμως, η  Ελλάδα έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές, τους τελευταίους μήνες, διεθνώς υπόλογη ενώπιον και των Διεθνών Οργανισμών όπως , συγκεκριμένα, της Ύπατης Αρμοστείας  για τους Πρόσφυγες αλλά και διαφόρων άλλων διεθνών και εγχώριοων οργανώσεων. Για παράδειγμα, έντονες «φωνές» κατακραυγής για τον τρόπο διαχείρισης του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, έρχονται και από την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Κοινό σημείο όλων των επικριτικών σχολίων, οι συνθήκες φιλοξενίας, που παρέχονται σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα Κέντρα Ταυτοποίησης και Υποδοχής (hot-spots) των νησιών, ενώ υπερτονίζεται η επικίνδυνη καθημερινότητα των ασυνόδευτων ανήλικων και των αδέσμευτων γυναικών, που διαβιούν στα «εν ζωή» Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Επιπροσθέτως, στην έλλειψη στιβαρής οργανωτικής και επιχειρησιακής δομής των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων στο Μεταναστευτικό, εδράζεται, προφανώς, η απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων μας για χορήγηση μεγάλου μέρους της χρηματοδότησης απευθείας σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η άναρχη δραστηριοποίηση των προαναφερθεισών Οργανώσεων και το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο για αυτούς τους φορείς, στους οποίους και κατευθύνεται μεγάλο μέρος της κοινοτικής χρηματοδότησης, αποτελεί καίριο πρόβλημα. Ως φυσικό επακόλουθο,  εντείνεται βαθμιαία στην ελληνική επικράτεια και, μάλιστα, σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές η αδιαφανής δράση ενός μεγάλου αριθμού Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αμφίβολης προέλευσης και σκοπών.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφήνοντας 64 ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και σχετίζονται όλες με ζητήματα αδιαφανούς διάθεσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αναπάντητες.

Κατόπιν των ανωτέρω επερωτώνται οι  αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Η πρόσφατη αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου politico, πως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί από το 2017 έλεγχο για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για το φαγητό των προσφύγων είναι σε γνώση της κυβέρνησης; Και εάν σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος και ποιο είναι το ακριβές πεδίο της έρευνας;
  2. Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που να επιβλέπει την ορθή και διαφανή αξιοποίηση των χρημάτων που λαμβάνουν οι Μ.Κ.Ο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
  3. Πόσα χρήματα έχει καταφέρει να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση από τα κοινοτικά κονδύλια και πόσα από αυτά έχουν εκταμιευθεί;
  4. Με ποιον τρόπο έχουν διατεθεί τα συγκεκριμένα κονδύλια;
  5. Πόσες και ποιες συμβάσεις και κατόπιν ποιας διαγωνιστικής διαδικασίας έχει συνάψει η Κυβέρνηση για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

LEHMAN BROTHERS:

TO «MAΥΡΟ ΤΟΤΕΜ» ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Του Γεωργίου Παπασίμου

 

Δέκα χρόνια ακριβώς συμπληρώθηκαν από την παταγώδη οικονομική κατάρρευση της «Lehman Brothers» στις Η.Π.Α., τον Σεπτέμβριο του 2008. Κατάρρευση, που ήταν η αρχή του ξηλώματος ενός διογκωμένου χρηματοπιστωτικού «τέρατος», που εξαπλώθηκε βιαίως από τις Η.Π.Α. σε όλο τον πλανήτη. Για να περισωθεί, τότε, αυτό το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό – ασφαλιστικό σύστημα από τα τοξικά ομόλογα, διοχετεύτηκαν γιγαντιαία ποσά από τα Κράτη προς τις τράπεζες, οι οποίες, στην συνέχεια, όταν ορθοπόδησαν, μετέτρεψαν τα Κράτη – δανειστές τους σε οικονομικά υποχείριά τους, λόγω της υπερχρέωσης.

Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν, όχι μόνο δεν έσβησε και παραμένει ενεργή, αλλά διόγκωσε τις «κακοήθειες», με την τρομακτική συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, διαλύοντας, έτσι, οριστικά και τους ψευδεπίγραφους μύθους περί του «τέλους της Ιστορίας του Ανθρώπινου Γένους».

Αν κανείς επιχειρήσει να προβεί σε έναν απολογισμό των συνεπειών της κρίσης αυτής, θα διαπιστώσει τις τρομακτικά αρνητικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρωπότητας, δικαιώνοντας, έτσι, τον τίτλο του άρθρου, περί «μαύρου τοτέμ» του καπιταλισμού.

Σε επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας, έχουμε την πλήρη επικράτηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε σχέση με τον παραγωγικό, την συσσώρευση του πλούτου σε πολύ λίγους, την μετατροπή των διαχειριστών του χρήματος σε απρόσωπα παγκόσμια «αφεντικά», απέναντι σε Κράτη και κοινωνίες, που, ήδη, βιώνουν τις τρομακτικές ανισότητες και την έλλειψη ικανής ρευστότητας εξαιτίας της υπερχρέωσής τους, αφενός, για να σωθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας κατά την έναρξη της κρίσης το 2008 και, αφετέρου, λόγω της μεταφοράς της παραγωγικής βάσης από την Δύση στην Ανατολή (Κίνα κ.λπ.), καθόσον, προκειμένου να συντηρηθούν στοιχειωδώς οι κοινωνικές δομές, απαιτείται δανεισμός.

Η εξέλιξη αυτή του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος θυμίζει ολοένα και περισσότερο αναλογικά, την διαδικασία της «πρωταρχικής συσσώρευσης», όπου σύμφωνα με τον Μάρξ, κυριαρχούσε η βίαιη απόσπαση των πληθυσμών από τα μέσα διαβίωσής τους. Σήμερα, κυριαρχεί η στρατηγική της συσσώρευσης μέσω «υφαρπαγής» με την οποία ο παγκόσμιος καπιταλισμός προσπαθεί να αμβλύνει τις κρίσεις υπερσυσσώρευσης και της μείωσης του ποσοστού κέρδους, που τον ταλαιπωρούν από την δεκαετία του ’70 και, πλέον, έχουν γιγαντωθεί, εξαιτίας της διόγκωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Πρόκειται για σοβαρή και ανήκεστο μετάλλαξή του, ο οποίος, χωρίς έλεγχο, ενισχύει συνεχώς τα φεουδαρχικά του χαρακτηριστικά, δηλαδή τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας από ελάχιστους ανθρώπους ή πολυεθνικές, που είναι σε θέση να διαλύουν κοινωνίες και Κράτη.

Οι αποκαλύψεις των λεγόμενων «Panama Papers» αποτύπωσαν κατ’ ελάχιστον την σημερινή κατάληξη του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και τον τεράστιο «νεκρό» πλούτο, που αποθηκεύεται, εκτός από τους εμφανείς παγκόσμιους «φεουδάρχες» – καπιταλιστές, με τις τεράστιες προσωπικές περιουσίες, που κάθε χρόνο δημοσιεύονται και αντιστοιχούν στο ΑΕΠ πολλών Χωρών, και σε τραπεζικούς λογαριασμούς εξωχώριων εταιριών ή «οχήματα ειδικού σκοπού», που βρίσκονται σε εξωτικές τοποθεσίες – «φορολογικούς παραδείσους». Ευφυώς η κατάσταση αυτή ονομάστηκε από κάποιους ως «καπιταλισμός εκτός νόμου».

Σε επίπεδο πλανητικής ηγεμονίας, η κρίση αυτή συνέπεσε με την έναρξη της παρακμής της Αμερικανικής παγκόσμιας ηγεμονίας, περίοδο, όπου εύστοχα έχει χαρακτηρισθεί από τον Giovanni Arrighi, ως το «φθινόπωρο των ηγεμονιών». Σε αυτή την περίοδο του «φθινοπώρου», ιστορικά από την εμφάνιση του καπιταλισμού στην Ευρώπη, τον 15ο αιώνα (περίοδος ισχύος των Ιταλικών πόλεων) συνυπάρχουν έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, λόγω της εμφάνισης νέων επίδοξων δυνάμεων με παγκόσμια ισχύ, σε συνδυασμό με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού των πόλων του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Εάν για τον παγκόσμιο καπιταλισμό η κρίση του 2008 αποτελεί το «μαύρο τοτέμ», για την Ελλάδα, που αποτέλεσε τον «αδύναμο κρίκο» του συστήματος, η κρίση αυτή υπήρξε το μεγαλύτερο «τραύμα» στη Νεώτερη Ιστορία της, εμφανίζοντας στο προσκήνιο τις πολλαπλές στρεβλώσεις του «νόθου» περιφερειακού καπιταλιστικού σχηματισμού της. Με «κλεπτοκρατική» οικονομική ολιγαρχία, στη θέση της αστικής τάξης Δυτικού τύπου, με την διαφθορά καθ’ ύψος και κατά μήκος όλων των θεσμών και των «αρμών» του συστήματος και με πολιτικό προσωπικό, που μετατράπηκε σε «οργανικό τμήμα» αυτής της παθογόνου καταστάσεως, η βύθιση της Χώρας ήταν θέμα χρόνου και συγκυρίας. Η μετατροπή της σε «αποικία χρέους», με πλήρη αδυναμία αντιστροφής αυτής της κατάστασης, παρά τα «φληναφήματα» των σημερινών διοικούντων, αποτελεί μια οδυνηρή «καθίζηση» του Ελληνισμού, άδικη και ταπεινωτική για τον Ελληνικό Λαό.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κοινή ανακοίνωση κινήσεων περιφερειών και δήμων ενάντια στην εκχώρηση δημόσιων κτιρίων στο Υπερταμείο

10 περιφερειακές και 23 δημοτικές κινήσεις, ανάμεσά τους και η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή, υπογράφουν κοινή ανακοίνωση ενάντια στην εκχώρηση δημόσιων κτιρίων στο Υπερταμείο.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ περιφερειών και πόλεων

ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

Ήρθε στο φως με το θόρυβο που ξέσπασε για τα αρχαιολογικά μνημεία στα Χανιά ότι με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά κωδικοί για 10.119 ακίνητα. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσια κτίρια, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων έγινε μετά από αίτημα της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. με εισήγηση του συμβούλου της. Τα ακίνητα τυπικά περνούν στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Σύμφωνα με το ν. 4389/2016 η ΕΤΑΔ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τις ΔΕΚΟ ανήκουν στην Ε.Ε.ΣΥ.Π. με πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή άνευ ανταλλάγματος όλης της περιουσίας τους. Η ΕΕΣΥΠ εποπτεύεται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο, με τα 2 μέλη να διορίζονται άμεσα από την Κομισιόν και τον ESM ενώ τα υπόλοιπα 3 να είναι της αρεσκείας των «θεσμών». Η Ε.Ε.ΣΥ.Π. «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα…λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας… για 99 χρόνια, ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της».

Σκοπός της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις €) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις».

Η εταιρεία συνδέεται με την περίφημη EBRD ή European Bank for Reconstruction and Development, που διαχειρίστηκε τις αποκρατικοποιήσεις στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και αντίστοιχο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων λειτούργησε στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Πίσω τους άφησαν φτώχεια, διάλυση, λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τους επιτήδειους, κυριαρχία των αδίστακτων καπιταλιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κλπ με τους μνημονιακούς νόμους που έχει ψηφίσει «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση. Αυτό το ταμείο θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους Θεσμούς και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες και επαρκή τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των Κρατικών Επιχειρήσεων.». Υλοποιεί, λοιπόν αυτή την πολιτική, στην πραγματικότητα με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, που μπορεί να σηκώνουν τους τόνους γιατί δεν είναι και αυτοί τώρα στην κυβέρνηση.

Η ΕΕΣΥΠ και το ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη, έχουν περάσει σε funds και άλλους επενδυτές είτε απευθείας, είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών πάμπολλα ακίνητα, δημόσιες εκτάσεις, παραλίες και δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΚΟ. Δεν μπορεί κανένας να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ή ότι δεν συμβαίνει κάτι ή ότι είναι για το καλό μας. Αυτά που εκτυλίσσονται δεν είναι απλώς σκάνδαλα, δεν είναι μόνο ξεπούλημα, είναι έγκλημα. Η ανάπτυξη τους στάζει αίμα, ιδρώτα και δάκρυα.

Αυτή είναι η περίφημη «έξοδος» από τα μνημόνια που εξάγγειλε ο Τσίπρας και συντελείται με είσοδό μας στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού, της εξαφάνισης της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Όλα βορά στις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και των μεγιστάνων του πλούτου.

Μεθοδικά τα σχολεία, οι δημόσιοι και αρχαιολογικοί χώροι, τα δάση, τα ποτάμια, θα «αξιοποιούνται» ώστε να επέλθει οικονομική «ανάπτυξη», θα είναι εκμεταλλεύσιμα και επί πληρωμή και επειδή αυτή τη δουλειά την «ξέρουν και την κάνουν καλύτερα» οι καπιταλιστές, θα περάσουν στους επενδυτές, βλέπε στο κεφάλαιο. Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για να περπατάμε στα δάση, για να μπαίνουμε στις παραλίες, για να χρησιμοποιούμε τους αθλητικούς χώρους.

Δεν μας καθησυχάζουν και δεν μας αποκοιμίζουν οι δηλώσεις κυβερνητικών για επανεξέταση του κατάλογου και διορθώσεις επειδή υπάρχει άλλος νόμος που δεν επιτρέπει ιδιωτικοποιήσεις για αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες. Εξάλλου, στις ιστοσελίδες του ΤΑΙΠΕΔ πανηγυρίζουν για τις πωλήσεις-ιδιωτικοποιήσεις παραθαλάσσιων εκτάσεων, λιμανιών, ακόμα και ιστορικών χώρων και προστατευόμενων περιοχών που έχουν γίνει ήδη, ενώ προβάλλουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο που είναι προς πώληση και περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, της γης, των δημόσιων κτιρίων και περιουσίας, των δημόσιων αγαθών και για την παραχώρηση στο κεφάλαιο της γης, των νερών, των δασών, των θαλασσών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων. Είναι οι ίδιες υπόλογες γιατί προωθούν στο όνομα της «ανάπτυξης» και της εισροής επενδυτών την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Δεν θα τους περάσει !!

Επαναλαμβάνουμε αυτό που βροντοφώναξε ο λαός. Εμείς δεν χρωστάμε σε τράπεζες, Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν πληρώνουμε το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, δεν πουλάμε δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι τράπεζες. Να διαγραφεί το χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες χωρίς αποζημίωση, λειτουργία με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.

Καλούμε τους κατοίκους. και τις συλλογικότητες να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο γιατί ασκούν μια δεξιά πολιτική, δήθεν στο όνομα της αριστεράς, δυσφημώντας την και απογοητεύοντας, αλλά γιατί καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Οι κινήσεις περιφέρειας

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία

Ανταρσία στο Αιγαίο

Ανταρσία στο Μοριά-Συμπόρευση για την ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Αρ.Συ. Ανατροπή-Ανταρσία στη Δυτική Μακεδονία

Οι κινήσεις δήμων

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης

Ανταρσία στο Δήμο Πύργου

Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης

Ανυπότακτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

Ανυπότακτη Πετρούπολη

Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων Καματερού

Ανυπότακτο Αγρίνιο

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Μαρουσιού «Εκτός των Τειχών»

Αριστερή Κίνηση Μοσχάτου ΑΡΜΟΣ

Εκτός Πλάνου- Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης

Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Ν. Ιωνίας

Κίνημα στην Πόλη στου Ζωγράφου

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού-ΜΑΡΙΔΑ

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής στο Δήμο Θέρμης

Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης

Ρήγμα στα Δυτικά (Αιγάλεω)

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

περιφερειών και πόλεων

Ήρθε στο φως με το θόρυβο που ξέσπασε για τα αρχαιολογικά μνημεία στα Χανιά ότι με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά κωδικοί για 10.119 ακίνητα. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσια κτίρια, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων έγινε μετά από αίτημα της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. με εισήγηση του συμβούλου της. Τα ακίνητα τυπικά περνούν στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Σύμφωνα με το ν. 4389/2016 η ΕΤΑΔ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τις ΔΕΚΟ ανήκουν στην Ε.Ε.ΣΥ.Π. με πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή άνευ ανταλλάγματος όλης της περιουσίας τους. Η ΕΕΣΥΠ εποπτεύεται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο, με τα 2 μέλη να διορίζονται άμεσα από την Κομισιόν και τον ESM ενώ τα υπόλοιπα 3 να είναι της αρεσκείας των «θεσμών». Η Ε.Ε.ΣΥ.Π. «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα…λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας… για 99 χρόνια, ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της».

Σκοπός της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις €) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις».

Η εταιρεία συνδέεται με την περίφημη EBRD ή European Bank for Reconstruction and Development, που διαχειρίστηκε τις αποκρατικοποιήσεις στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και αντίστοιχο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων λειτούργησε στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Πίσω τους άφησαν φτώχεια, διάλυση, λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τους επιτήδειους, κυριαρχία των αδίστακτων καπιταλιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κλπ με τους μνημονιακούς νόμους που έχει ψηφίσει «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση. Αυτό το ταμείο θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους Θεσμούς και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες και επαρκή τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των Κρατικών Επιχειρήσεων.». Υλοποιεί, λοιπόν αυτή την πολιτική, στην πραγματικότητα με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, που μπορεί να σηκώνουν τους τόνους γιατί δεν είναι και αυτοί τώρα στην κυβέρνηση.

Η ΕΕΣΥΠ και το ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη, έχουν περάσει σε funds και άλλους επενδυτές είτε απευθείας, είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών πάμπολλα ακίνητα, δημόσιες εκτάσεις, παραλίες και δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΚΟ. Δεν μπορεί κανένας να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ή ότι δεν συμβαίνει κάτι ή ότι είναι για το καλό μας. Αυτά που εκτυλίσσονται δεν είναι απλώς σκάνδαλα, δεν είναι μόνο ξεπούλημα, είναι έγκλημα. Η ανάπτυξη τους στάζει αίμα, ιδρώτα και δάκρυα.

Αυτή είναι η περίφημη «έξοδος» από τα μνημόνια που εξάγγειλε ο Τσίπρας και συντελείται με είσοδό μας στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού, της εξαφάνισης της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Όλα βορά στις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και των μεγιστάνων του πλούτου.

Μεθοδικά τα σχολεία, οι δημόσιοι και αρχαιολογικοί χώροι, τα δάση, τα ποτάμια, θα «αξιοποιούνται» ώστε να επέλθει οικονομική «ανάπτυξη», θα είναι εκμεταλλεύσιμα και επί πληρωμή και επειδή αυτή τη δουλειά την «ξέρουν και την κάνουν καλύτερα» οι καπιταλιστές, θα περάσουν στους επενδυτές, βλέπε στο κεφάλαιο. Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για να περπατάμε στα δάση, για να μπαίνουμε στις παραλίες, για να χρησιμοποιούμε τους αθλητικούς χώρους.

Δεν μας καθησυχάζουν και δεν μας αποκοιμίζουν οι δηλώσεις κυβερνητικών για επανεξέταση του κατάλογου και διορθώσεις επειδή υπάρχει άλλος νόμος που δεν επιτρέπει ιδιωτικοποιήσεις για αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες. Εξάλλου, στις ιστοσελίδες του ΤΑΙΠΕΔ πανηγυρίζουν για τις πωλήσεις-ιδιωτικοποιήσεις παραθαλάσσιων εκτάσεων, λιμανιών, ακόμα και ιστορικών χώρων και προστατευόμενων περιοχών που έχουν γίνει ήδη, ενώ προβάλλουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο που είναι προς πώληση και περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, της γης, των δημόσιων κτιρίων και περιουσίας, των δημόσιων αγαθών και για την παραχώρηση στο κεφάλαιο της γης, των νερών, των δασών, των θαλασσών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων. Είναι οι ίδιες υπόλογες γιατί προωθούν στο όνομα της «ανάπτυξης» και της εισροής επενδυτών την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Δεν θα τους περάσει !!

Επαναλαμβάνουμε αυτό που βροντοφώναξε ο λαός. Εμείς δεν χρωστάμε σε τράπεζες, Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν πληρώνουμε το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, δεν πουλάμε δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι τράπεζες. Να διαγραφεί το χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες χωρίς αποζημίωση, λειτουργία με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.

Καλούμε τους κατοίκους. και τις συλλογικότητες να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο γιατί ασκούν μια δεξιά πολιτική, δήθεν στο όνομα της αριστεράς, δυσφημώντας την και απογοητεύοντας, αλλά γιατί καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Οι κινήσεις περιφέρειας

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία

Ανταρσία στο Αιγαίο

Ανταρσία στο Μοριά-Συμπόρευση για την ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Αρ.Συ. Ανατροπή-Ανταρσία στη Δυτική Μακεδονία

Οι κινήσεις δήμων

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης

Ανταρσία στο Δήμο Πύργου

Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης

Ανυπότακτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

Ανυπότακτη Πετρούπολη

Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων Καματερού

Ανυπότακτο Αγρίνιο

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Μαρουσιού «Εκτός των Τειχών»

Αριστερή Κίνηση Μοσχάτου ΑΡΜΟΣ

Εκτός Πλάνου- Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης

Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Ν. Ιωνίας

Κίνημα στην Πόλη στου Ζωγράφου

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού-ΜΑΡΙΔΑ

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής στο Δήμο Θέρμης

Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης

Ρήγμα στα Δυτικά (Αιγάλεω)

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Φωτογραφίες: Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο…
Στα Τρίκαλα μεταβίβασαν το Κάστρο της πόλης, τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, τα Δικαστήρια και τον περιβάλλοντα χώρο, την παλιά Νομαρχία, την
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη), ακίνητο δίπλα στο παλιό ΚΤΕΛ, λόφος Προφ. Ηλία, πλατεία Αγ. Οικουμένιου με τα κτίσματα που έχει.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ