23.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα βουλευτών, πολιτευτών, κομματικών φορέων, σωματείων

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!

- Advertisement -

Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! Καλή αρχή και καλή πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες. Να έχουν υγεία, δύναμη, επιμονή  και αισιοδοξία για να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Είμαι βέβαιος ότι εκπαιδευτικοί, γονείς και όλη η κοινότητα βρίσκονται δίπλα τους με αγάπη, υπομονή, σεβασμό και «ανοιχτό πνεύμα».

Φέτος, όπως και τα τρία προηγούμενα χρόνια, με συντονισμό και προγραμματισμό τα σχολεία άνοιξαν κανονικά με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους. Οι εμπειρίες  ωστόσο του παρελθόντος είναι αυτές που οδηγούν στην αναφορά του αυτονόητου καθώς η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά με τη  χρονιά. Βεβαίως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε με επίκεντρο το μαθητή, σε ένα σχολείο δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα και χωρίς σχολικό εκφοβισμό.

 Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους με τις σκέψεις του Αδαμάντιου Κοραή:

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

 

 

                                                          Χρήστος Σιμορέλης

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού , Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Μπουτίνα

Με τις ολόθερμες ευχές για υγεία και δύναμη χαιρετίζω τη νέα σχολική χρονιά .Εύχομαι να έχετε μια  δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και όλοι σας μαθητές , γονείς και δάσκαλοι να ανταποκριθείτε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας .Εσείς , οι μαθητές και οι μαθήτριες  αντλήστε από τους δασκάλους σας γνώση γιατί όπως αναφέρει κι ένας Βρετανός συγγραφέας , ο Φίλιπ Στανχοπ : ¨αν δεν φυτέψουμε το δέντρο της γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.¨

Εμείς σαν Περιφερειακή Αρχή με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη θα σταθούμε δίπλα στις ανάγκες σας για την καλύτερη δυνατή σχολική λειτουργία.

Καλή σχολική χρονιά με δημιουργικότητα κι επιτυχίες !!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

«ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

 

Τα όσα γίνονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε κανένας να το φαντασθεί μέχρι το 2015, που ανέλαβε την εξουσία ο πρωτοφανής συνασπισμός των Τσίπρα – Καμμένου. Μια συνεργασία που έγινε όχι για το καλό της πατρίδας μας αλλά για την κατάληψη και εκμετάλλευση της εξουσίας από δύο τελείως αντίθετα πολιτικά μορφώματα. Οι δήθεν υπερΔεξιοί ΑΝ.ΕΛ. στήριξαν και στηρίζουν , μέχρι τελικής πτώσης, τους ψευτοΑριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ και για τα ΧΡΗΜΑΤΑ.

Η απόγνωση και η αγωνία των παραγόντων της Συγκυβέρνησης φαίνεται καθημερινά με τις πράξεις τους και την πολιτική τους. Η ανασφάλεια τους ξεπρόβαλε πεντακάθαρα από τα όσα είπε στην ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Οι παροχές και οι υποσχέσεις του, θυμίζουν … επιταγές χωρίς αντίκρυσμα και έχουν ξαναειπωθεί από τον Τσίπρα και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να υλοποιηθούν. Αντι να ανασάνει η κοινωνία, από την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα, δυστυχώς, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλαν και νέους εξουντωτικούς φόρους και αθέτησαν τις υποσχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός, δανείστηκε και το σύνθημα του μεγάλου αγωνιστή των φτωχών και έγχρωμων πολιτών των ΗΠΑ, που τελικά πέθανε για τις ιδέες του, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, «έχω ένα ΟΝΕΙΡΟ – ΟΡΑΜΑ». Δυστυχώς το όραμα του Αλέξη Τσίπρα, έγινε ένας ΕΦΙΑΛΤΗΣ για τους πολίτες αυτής της χώρας. Θέλησε να γίνει… Οραματιστής, και μίλησε για υπερ-παροχές, για ελαφρύνσεις, για ανάπτυξη, για επενδύσεις και έχτισε μια εικονική πραγματικότητα, που, φυσικά, δεν συμβιβάζεται με την φτώχεια, την Ανεργεία, την Μετανάστευση, την Διάλυση της κοινωνίας, την Αναξιοκρατία, το νέο Πελατειακό κράτος και το βόλεμα την κάθε είδος… Καρανίκιδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το 2014, στην ΔΕΘ είχε τάξει παροχές 12 δις.ευρω και από το 2015, που πήρε την εξουσία, επέβαλε τους πιο σκληρούς, απάνθρωπους, αντικοινωνικούς και αντιοικονομικούς φόρους.

Η εμφάνιση του Αλέξη – Τσίπρα, με την προστασία 7.000 αστυνομικών, που κάποτε τους έλεγε μπάτσους και έσπαζε τα αστυνομικά αυτοκίνητα, θα μείνει χαραγμένη στην Ιστορία με μαύρα γράμματα. Τα χημικά που έφαγαν οι διαδηλωτές και οι αγωνιστές για το Μακεδονικό, δεν έχουν προηγούμενο. Με αυτό το «Κύκνειο Άσμα» ο Τσίπρας προσπάθησε να εξαπάτησει τους πολίτες, αφού έταξε ακόμη και μείωση φόρων, που ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, επέβαλε. Απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι μόνο ψεύτης, και παπατζής, αλλά είναι και επικίνδυνος. Ο τυχοδιωκτισμος, των Τσίπρα – Καμμένου, ο οποίος Καμμένος κινείται στην σφαίρα του παραλόγου, αφού τονίζει πως οι ΑΝΕΛ… είναι Ν.Δ…., είναι πρωτοφανής.

Πάντως, η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, είναι και η τελευταία και η Συγκυβέρνηση μοιάζει με τραίνο που αναχωρεί… σύντομα. Η παροχολογία, δεν πρόκειται να αλλάξει, την μη αναστρέψιμη εικόνα, και δεν πρόκειται να φέρει πίσω κανένα ψηφοφόρο. Οι παροχές Τσίπρα είναι κορυφαίο μνημείο αναξιοπιστίας και όλοι γνωρίζουν, ότι τίποτε, απ’ όσα έταξε, δεν πρόκειται να υλοιποιηθεί. Οι Τσίπρας – Καμμένος είναι μια τελειωμένη πολιτική Ιστορία. Οι δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, δείχνουν το τέλος τους. Το μόνο που επιδιώκουν είναι η παραμονή στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο του 2019, γιατί η επανεκλογή είναι … όνειρο… θερινής νυκτός…. και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο.

Το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων είναι το κόψιμο των συντάξεων, που έγινε νόμος, αφού ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εάν κοπούν οι συντάξεις, από 1/1/2019, τότε θα χουμε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Εάν οι Δανειστές δώσουν… άφεση.. αμαρτιών, για λίγους, φυσικά, μήνες,. τότε οι Εκλογές θα γίνουν μέχρι το Μάιο του 2019.

Το σενάριο, να αντέξει αυτή η Συγκυβέρνηση μέχρι το φθινόπωρο του 2019 όπως θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι εξωπραγματικό και η παρουσία του Βαγγέλη Αντώναρου στην ΔΕΘ και η χειραψία με τον Τσίπρα, δείχνει το κατάντήμα του Τσίπρα και το πώς η Ν.Δ., κατά το παρελθόν, «ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» της, και προστάτευε και αξιοποιούσε τους προδότες, τους τυχάρπαστους και τους αχάριστους σαν τον Αντώναρο και την Παπακώστα.

Ό,τι και να κάνουν τα ΨΩΜΙΑ τους τελειώνουν. Τα λάθη του 2015 δεν θα τα κάνει κανένας πολίτης. Οι παροχές του Τσίπρα είναι «λόγια που πετούν» δηλ. «Επεα πτερόεντα» και δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν την Ήρα από το Σιτάρι… και η Ν.Δ., που θα ναι η αυριανή κυβέρνηση, να συνεχίσει να λέγει την ΑΛΗΘΕΙΑ στον Λαό και να μην ξαναγίνει ο «ΚΡΟΝΟΣ», που έτρωγε τα παιδιά του, για να μην τον πάρουν την εξουσία. Τα προσωπικά συμφέροντα του Πολιτικού και Οικονομικού κατεστημένου της χώρας και η Οικογενειοκρατία δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπαίνουν μπροστά από τα συμφέροντα της ΠΑΤΡΊΔΑΣ και του Κόμματος….

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ο Κώστας Σκρέκας στην αμφικτιονία των Καραγκούνηδων.

Ο Κώστας Σκρέκας προσκεκλημένος στις εργασίες της5ης  Αμφικτιονίας των Καραγκούνηδων χαιρέτισε την πολυπληθέστερη εθνολογική ομάδα της Θεσσαλίας που κατάγεται από το αρχαίο φύλο των Δωριέων, τους Καραγκούνηδες.

Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την άριστη οργάνωση της πολυήμερης συνάντησης, ο τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Όλοι μας μοιραζόμαστε το ίδιο πολιτιστικό DNA, το οποίο και επηρέασε βαθύτατα τις ελληνικές αξίες και ιδανικά. Για παράδειγμα, η αξία της οικογένειας με την ιεράρχηση και το σεβασμό των μικρότερων προς τους μεγαλύτερους. Όλοι, μικροί και μεγάλοι εργάζονταν και μοχθούσαν σκληρά για τον επιούσιο και απολάμβαναν με μέτρο τους καρπούς των κόπων τους. Με μέτρο, με ενότητα, σειρά και σεβασμό διασκέδαζαν και ξεκουραζόντουσαν. Και εν τέλει μέσα από την απλότητα στην καθημερινότητά τους γινόντουσαν σοφοί και ας μην το ήξεραν. Γιατί  η κατάκτηση- έστω και μη συνειδητά- της πολυπόθητης αυτογνωσίας μέσα από την ανάληψη ρόλων και υποχρεώσεων από το κάθε μέλος της σημαντικής αυτής μικρής κοινωνικής δομής είναι βασικό δομικό κύτταρο του ελληνικού πολιτισμού.»

Κατόπιν, ο κος Σκρέκας αναφέρθηκε σ’ αυτήν ακριβώς την παράδοση και στο πόσο τη χρειαζόμαστε εμείς σήμερα για να κατακτήσουμε τη δική μας αυτογνωσία και να ξεπεράσουμε την κρίση. Συγκεκριμένα είπε ότι η κρίση είναι πρωτίστως υπαρξιακή και πνευματική. «Ξεχάσαμε ποιοι είμαστε και χάσαμε το δρόμο. Ο δρομοδείχτης είναι η παράδοση. Για να ξεπεράσουμε την ύφεση, χρειάζεται να θυμηθούμε ότι χαρακτηριστικό της φυλής μας είναι η εργατικότητα και η συνέπεια. Οι Καραγκούνηδες ήταν στο σύνολό τους νοικοκυραίοι και οικονόμοι. Συνετοί και αυτάρκεις. Σεμνοί, απλοί και μυαλωμένοι. Ολιγόλογοι και ολιγαρκείς. Το παρόν αλλά και το μέλλον της Ελλάδας χρειάζεται αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά. Είναι ανάγκη να μελετήσουμε και να εντρυφήσουμε στους προγόνους μας αν επιθυμούμε να αισιοδοξούμε ρεαλιστικά για το μέλλον των παιδιών μας.»

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μία καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη. Ένας νέος σχολικός κύκλος γνώσης  αρχίζει για τους μαθητές μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Εύχομαι ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Άλλωστε, εκπαιδευτικοί και γονείς, όταν έχουν διαρκή επαφή και συνεργασία, γίνονται οι αγωγοί για να λάβουν τα παιδιά το ύψιστο αγαθό της παιδείας. Ένα αγαθό που, παρά τις συστηματικές προσπάθειες απαξίωσης και αποκαθήλωσής του, αποτελεί διαχρονικά το καλύτερο διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο, ατομικά και συλλογικά.

Και το σχολείο παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει, κυρίως χάρη στη διάθεση και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων που το στελεχώνουν.

Η δίψα για γνώση, το οργανωμένο διάβασμα και η διάθεση συνεργασίας οδηγούν στην επιτυχία πάντα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ