30.2 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Πονοκέφαλος: 5 τρόποι να τον αντιμετωπίσετε φυσικά

Πονοκέφαλος, ήπιος ή δυνατός, είναι δυστυχώς από τις πλέον ενοχλητικές καταστάσεις – τόσο που συχνά μας εμποδίζει ακόμη και από τις πιο απλές, καθημερινές δραστηριότητες. Όχι πια! Αποφεύγοντας τα παυσίπονα και τις πιθανές παρενέργειές τους, υπάρχουν εύκολοι και κυρίως φυσικοί τρόποι να βγείτε νικητές σε αυτή την αναμέτρηση:

- Advertisement -

1. Δημιουργήστε ένα ήσυχο περιβάλλον
Ακόμη και όταν νιώσετε τον πονοκέφαλο να πλησιάζει, μπορείτε να προλάβετε την εξέλιξή του: σβήστε φώτα, απενεργοποιήστε τηλέφωνα, τηλεόραση και υπολογιστή και ξαπλώστε κάπου άνετα. Η ενόχληση θα υποχωρήσει με τη χαλάρωση των μυών του σώματός σας.

Πονοκέφαλος. Πώς θα τον αντιμετωπίσετε

2. Χαλαρώστε με ήπιο μασάζ
Το ιδανικό είναι κάποιος να σας κάνει μασάζ σε κεφάλι, λαιμό και πλάτη. Αν δεν έχετε παρέα, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας ελαφρύ μασάζ στους κροτάφους που θα σας ανακουφίσει προσωρινά, ενώ όσες περισσότερες επαναλήψεις κάνετε, τόσο θα μεγαλώσει η διάρκεια της ευχάριστης αίσθησης.

3. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας
Πιείτε αρκετό νερό και αποφύγετε καφεΐνούχα ροφήματα, αλκοόλ και σοκολάτα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αφεψήματα με βότανα όπως λεβάντα, χαμομήλι, τζίντζερ και μελισσόχορτο, τα οποία είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές τους ιδιότητες.

Λύσεις για τον πονοκέφαλο

4. Κάνετε το κρύο σύμμαχό σας
Όταν ο πόνος εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, εφαρμόστε μια παγοκύστη στο ύψος των κροτάφων: η μείωση της θερμοκρασίας θα σας ανακουφίσει άμεσα, κι αυτό γιατί η κρυοθεραπεία βοηθά στην απάλυνση των νευρικών απολήξεων στο σώμα.

5. Βγείτε έξω!
Το περπάτημα, η ποδηλασία, η κολύμβηση και γενικά οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης βοηθούν στη μείωση της έντασης αλλά και της συχνότητας εμφάνισης των πονοκεφάλων. Αν λοιπόν ο πονοκέφαλος σας ταλαιπωρεί σε στιγμές που δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, βγείτε έξω και συνδυάστε γυμναστική και ανακούφιση μαζί!

therapearl.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ