33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Πραγματοποίηση επιμορφώσεων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Οι Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας επιμορφώθηκαν σε ημερίδες εργαστηριακού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στιςτρεις ημερίδες που οργανώθηκαν από τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας Δρ Βασίλειο Κωτούλα, συμμετείχαν οι Εκπαιδευτικού ανάλογα με την τάξη στην οποία διδάσκουν (Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις Γ΄& Δ΄ τάξεις 15/12/2016, στις Α΄ & Β΄ τάξεις 16/12/2016 και Ε΄ &Στ΄ τάξεις 09/02/2017). Σε όλες τις ημερίδες παρουσίασαν δουλειά τους η Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας Παναγιώτας Ντιβέρη και ηΕκπαιδευτικός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου Στέλλας Ζαμπάλου. Στην ημερίδα της 09/02/2017, εκτός αυτών, εργασία του παρουσίασε και ο Εκπαιδευτικός του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας Σεραφείμ Ασκητής.

- Advertisement -

Θέμα των ημερίδων ήταν η παρουσίαση της φιλοσοφίας και των βασικών αρχών των Αναλυτικών Προγραμμάτων Πιλοτικής Εφαρμογής, η φιλοσοφία της οργάνωσης διδασκαλίας με βάση τη μέθοδο των Σχεδίων Εργασίας και των Διδακτικών Σεναρίων. Καλύφθηκαν θέματα που αφορούν σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα. Στην ημερίδα της 09/02 παρουσιάστηκε και πρόταση διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας, που μπορεί να αναπτυχθεί στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας σε όλες τις τάξεις. Τονίστηκε πως η φιλοσοφία των Νέων Προγραμμάτων πρέπει να αποτελέσει θέμα ενημέρωσης των γονέων ώστε να γνωρίζουν σχετικά με τους προτεινόμενους τρόπους για τη διδασκαλία.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των επιμορφώσεων έπαιξαν οι άριστες εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου που μας διατέθηκαν και που τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Στην ημερίδα της 09/02, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Δρ Γούλας Παναγιώτης Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Δρ Καραγεώργος Αντώνιος Πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας δήλωσε πως η Διοίκηση και το Προσωπικό του ΤΕΙ χαιρετίζουν την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς κάθε βαθμίδας και προσκάλεσε σε συνεργασίες προς κάθε επίπεδο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε, πως η συνεργασία μας με το ΤΕΙ μας ικανοποίησε ιδιαίτερα και νιώθουμε πως μπορούμε να έχουμε κοινή πορεία στην κατεύθυνση παροχής εκπαίδευσης. Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί πως η ύπαρξη εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων που θα διασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης δίνουν τη δυνατότητα παρουσίασης και επεξεργασίας ιδιαίτερα κρίσιμων θεμάτων προσφέροντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Δρ. Βασίλειος Κωτούλας

Σχ. Σύμβουλος 2ης Περ. Δ.Ε. Καρδίτσας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ