13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων στην Αθήνα

Μια ευχάριστη παρέα μέσα σε ένα κατάμεστο λεωφορείο ταξιδεύει χαράματα της Κυριακής προς την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου η οποία γέννησε τη δημοκρατία, τις επιστήμες και τις καλές τέχνες. Η Αθήνα της ιστορίας και του αρχαίου πολιτισμού, του Παρθενώνα, της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς.
Μια πόλη που έχει τη δύναμη να εκπλήσσει, να αιφνιδιάζει, να συγκινεί. Μια πόλη που δεν έπαψε ποτέ να κατοικείται. Στο μήκος της μακραίωνης ιστορίας της, η κορύφωση ήρθε τον 5ο π.χ. αιώνα, “Ο χρυσός αιώνας του Περικλή”, όταν οι αξίες και ο πολιτισμός της ξεπέρασαν τα γεωγραφικά της όρια.
Φτάνοντας κάτω από την Ακρόπολη επισκεφθήκαμε το Μουσείο το οποίο έχει στεγάσει ότι έχει βρεθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδες. Σ’ ένα χώρο 1.400 τ.μ. τα χιλιάδες αρχαιολογικά αντικείμενα.
Στη συνέχεια είχαμε ελεύθερο χρόνο να ανεβούμε στην Ακρόπολη, να απολαύσουμε τον καφέ μας στο Θησείο, να περπατήσουμε στο ιστορικό τρίγωνο της παλιάς πόλης, στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, καθώς και στο Μοναστηράκι που είναι πάντα ζωντανό και δυναμικό, σταθερά αφιερωμένο στο εμπόριο και το αντάμωμα των ανθρώπων. Θαυμάσαμε τον παραδοσιακό οικισμό της Πλάκας, όπου λειτουργούν Μουσεία, ταβέρνες καταστήματα με τουριστικά είδη κ.α.
Τις απογευματινές ώρες οδηγηθήκαμε μέσω της λεωφόρου Συγγρού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για έναν πολυχώρο 240.000 τ.μ. με εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πάρκο, με εθνική βιβλιοθήκη, όπου η χωρητικότητα φτάνει τα 2.000.000 βιβλία. Φυλάσσεται όλη η εκδοτική παραγωγή της Ελλάδας, καθώς και η Λυρική Σκηνή η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.400 άτομα.
Εντυπωσιαστήκαμε από τους ποικίλους χώρους οι οποίοι κοσμούνται και αναδεικνύονται από έργα τέχνης σπουδαίων καλλιτεχνών, από την έκθεση αρχιτεκτονικής, από τα μεγάλα τραπέζια που μοιάζουν με νησιά ενός αρχιπελάγους και τόσα άλλα.
Κατά την επιστροφή μας, όλη αυτή η πολύωρη διαδρομή συνοδεύτηκε από κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα, μουσική και χορό.
Μια ακόμα επιτυχημένη εκδρομή η οποία μας αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα, αλλά πολύ περισσότερο ν’ αφήσουμε τη σιωπή μας να περάσει για λίγο από τη σκέψη μας σαν κινηματογραφική ταινία στο παρελθόν, που μένει ολόρθο στο πέρασμα των αιώνων και λάμπει στο στερέωμα της ιστορίας μας.
Ευχαριστώ όλους τους εκδρομείς που μας χάρισαν μια ιδιαιτέρως ευχάριστη Κυριακή .Ευχαριστώ το τουριστικό γραφείο Meteora Tours και τον οδηγό Δημήτρη Πολυγένη για την άψογη συνεργασία.
 
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ