13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προβάδισμα ο Αιγινιακός στο κύπελλο

Ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στη 2η φάση του Κυπέλλου, αυτή των ομίλων, πήρε ο Αιγινιακός. Η ομάδα της βόρειας Πιερίας επικράτησε 1-0 της Βέροιας στο «Γ. Παραλυκίδης» με… περσινή συνταγή. Όπως πέρυσι στη φάση των «32», έτσι και φέτος οι «κυανόλευκοι» νίκησαν χάρη σε γκολ του Νίκου Ζούρκου και βρίσκονται πλέον πιο κοντά στην πρόκρισή τους στον 2ο όμιλο. Βέβαια, η φιλοξενούμενη ικανοποιημένη θα πρέπει να νιώθει με το αποτέλεσμα, αφού ταξίδεψε στο Αιγίνιο με 11μελή αποστολή και χωρίς αναπληρωματικούς.

- Advertisement -

Εμφανώς ανέτοιμες παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και κάτω από αρκετή ζέστη. Εξάλλου, οι μεν γηπεδούχοι μετρούν λίγες ημέρες προπονήσεων και κανένα φιλικό, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι είχαν στα πόδια τους δύο τεστ, αλλά κανέναν αναπληρωματικό στον πάγκο. Αν εξαιρέσει κανείς μία ωραία συνεργασία στο 10′ και μία ασταθή απόκρουση του Τόλιου στο 38′ άλλη καλή στιγμή η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε.

Αντίθετα, ο Αιγινιακός που είχε έξι παίκτες του περσινού ρόστερ στο βασικό σχήμα, έδειξε να πατά καλύτερα και απείλησε σε αρκετές στιγμές με σέντρες. Στο 29′ ο Δωματάς δεν μπόρεσε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια, το ίδιο στο 31′, ενώ στο 41′ ο Λεφίδης με γέμισμα από δεξιά έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Ήταν δεδομένο ότι όσο περνούσε η ώρα η «Βασίλισσα του Βορρά» θα ξέμενε από δυνάμεις. Και τελικά μετά από 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Ζούρκος ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα της βόρειας Πιερίας σε θέση οδηγού. Στο 58′, λοιπόν, ο Στεργίου έκανε το γέμισμα, ο Δωματάς με ανάποδη κεφαλιά ανάγκασε αμυνόμενο να απομακρύνει και ο μέσος των γηπεδούχων που έγινε κάτοχος με «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως μέσα από τη γραμμή.

Αντίδραση από πλευράς Βέροιας δεν υπήρξε με εξαίρεση μία μεγάλη φάση στις καθυστερήσεις και έτσι οι «κυανόλευκοι» πήραν ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στις 30 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Στο 93′ ο Βανκεβάι έκανε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή και ο Λιόλιος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΚΟΛ: 58′ Ζούρκος
ΔΟΚΑΡΙ: 41′ Λεφίδης

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Λεφίδης (78′ Στόικος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πολύζος, Γκατσολάρι, Ζούρκος (83′ Ταουσάνης), Παπαδόπουλος, Βλάχος, Στεργίου (63′ Μενικάλι), Δωματάς.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σοϊλεμέζογλου, Δαμιανάκης, Σουλιώτης, Ράδης, Καψάλης, Δόρης, Λάσκαρης, Λίταινας, Μπαστιάνος, Βανκεβάι, Ζυγκερίδης.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Σάββας (Σερρών)
footballleaguenews

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ