22.1 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Προσκυνηματική εκδρομή τ.κ. Καλογήρων δήμου Πύλης (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 η αναβληθείσα εκδρομή της τοπικής κοινότητας Καλογήρων του Δήμου Πύλης και των νέων του χωριού, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελάς στη Βέροια και στους Βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα.

- Advertisement -

«Νωρίς το πρωί, στις 6.30, το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ, ξεκίνησε από το χωριό. Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού, πολλοί ήταν εκείνοι που συμμετείχαν από Νεραϊδοχώρι, Περτούλι, Πύλη και Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν εύκολα οι θέσεις του λεωφορείου –  παρόλο που επιλέξαμε εκείνο με χωρητικότητα 65 ατόμων.

Αναχωρώντας λοιπόν απο τα Τρίκαλα γύρω στις 8, κατευθυνθήκαμε προς Γρεβενά όπου μέσω της Εγναντίας Οδού θα περνούσαμε από την Καστανιά Ημαθίας με κατάληξη την Εκκλησία της Παναγίας Σουμελά. Στη διάρκεια του ταξιδιού, στο λεωφορείο προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, με χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία και την πορεία 1700 ετών της ιστορικής και θαυματουργής εικόνας. Η διάθεση όλων εξαιρετική, λόγω της εποχής και της διαδρομής με όλα τα δένδρα ανθισμένα, από κερασιές μέχρι ροδακινιές, να εκτείνονται σε εκατοντάδες στρέμματα δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Πρώτη μας στάση, τα Γρεβενά για ένα πρώτο καφεδάκι, πριν φτάσουμε στην Εκκλησία για να παρακολουθήσουμε τη Θεία λειτουργία καθώς και την ακολουθία της Αρτοκλασίας για όλους τους συμμετέχοντες. Αμέσως μετά έγινε περιήγηση στον Ιερό Ναό και αφού προσκυνήσαμε με ευλάβεια την ιστορική εικόνα για τη χάρη της Παναγίας, με καλή διάθεση επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο.

Επόμενη μας στάση, η Βεργίνα και οι Βασιλικοί τάφοι των Αιγών. Προτεραιότητά μας να επισκεφτούμε τους μεγαλοπρεπείς τάφους των μελών της βασιλικής οικογένειας της Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον ασύλητο τάφο του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βρεθήκαμε σε ένα χώρο μέσα στο βουνό, με λιγοστό φως και πάρα πολλά εντυπωσιακά εκθέματα, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας που συνθέτουν μια ολοζώντανη εικόνα της μακεδονικής ζωής και τέχνης. Η ξενάγηση συναρπαστική, αφήνοντας τους περισσότερους έκπληκτους στη θέα του μοναδικού μνημείου.

Ακολούθησε φαγητό σε μια ταβέρνα της περιοχής, με παραδοσιακά νηστίσιμα, λίγη ξεκούραση και επιβίβαση για την επόμενη στάση μας στον Πλαταμώνα. Αφού απολαύσαμε τον καφέ μας με θέα την θάλασσα, χαζεύοντας το τοπίο, πήραμε το δρόμο της επιστροφής μέσω Τεμπών και Λάρισας.

Φτάνοντας στα Τρίκαλα, όλοι ευχαριστημένοι, με καλές εντυπώσεις, γελαστά και φωτεινά πρόσωπα, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη εκδρομή. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην εκδρομή, τους νέους του χωριού για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και τον οδηγό του λεωφορείου Βράκα Δημήτριο, για την άψογη συνεργασία.»

 

Ο πρόεδρος,

 

Γεωργομάνος Ιωάννης.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ