17.1 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Πόνοι περιόδου: 6 φυσικοί τρόποι για άμεση ανακούφιση

Οι πόνοι περιόδου βιώνονται διαφορετικά από γυναίκα σε γυναίκα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται ιδιαίτερα έντονα σε αρκετούς οργανισμούς, ενώ σε άλλους έχουν ηπιότερη μορφή. Δυσάρεστοι πόνοι στην κοιλιά, ενοχλήσεις στη μέση, κράμπες και πρήξιμο δυσκολεύουν την καθημερινότητα και τις δραστηριότητές μας.

- Advertisement -

Καμία γυναίκα ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνά τα φυσικά «όπλα» που έχει στα χέρια της για ομαλότερη έμμηνο ρύση. Ο μεγάλος εχθρός – δηλαδή οι πόνοι περιόδου – μπορούν να αντιμετωπιστούν φυσικά και αποτελεσματικά, χωρίς αναλγητικά χάπια. Το THERA°PEARL® σας προτείνει 6 φυσικούς τρόπους για αποτελεσματική ανακούφιση από τα συμπτώματα της περιόδου.

1. Δοκιμάστε καταπραϋντικά αφεψήματα

Αφεψήματα όπως το φασκόμηλο, το χαμομήλι και το τήλιο λειτουργούν καταπραϋντικά στον οργανισμό. Χάρη σε αυτά, οι πόνοι περιόδου περιορίζονται και η ανακούφιση που μας προσφέρουν είναι πολύτιμη.
2. Επιλέξτε τροφές που εξομαλύνουν τον πόνο

Οι πόνοι περιόδου μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή. Τις δύσκολες μέρες του μήνα κρατηθείτε μακριά από συνήθειες όπως ο καφές, η ζάχαρη, οι ζωικές τροφές & το αλάτι. Εντάξτε στην διατροφή σας λιπαρά ψάρια με ωμέγα 3 λιπαρά, καθώς περιορίζουν τους εμμηνορυσιακούς πόνους. Προτιμήστε επίσης όσπρια, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και αυγά.
3. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τόσο σε καθημερινό επίπεδο όσο και κατά την διάρκεια της περιόδου. Κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο πίνοντας άφθονο νερό και χυμούς.
4. Συνεχίστε τη γυμναστική

Ποιος είπε ότι η γυμναστική και πόνοι περιόδου δεν πάνε μαζί; 20 λεπτά αερόβιας άσκησης είναι ικανά να σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα. Κατά την γυμναστική, ο οργανισμός παράγει την παυσίπονη ορμόνη ενδορφίνη και η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.
5. Οι πόνοι περιόδου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με θερμοθεραπεία THERA°PEARL®

Εφαρμόστε θερμοθεραπεία THERA°PEARL® για άμεση ανακούφιση από τους πόνους περιόδου. Η τεχνολογία THERA°PEARL®παρέχει σταθερή θερμοθεραπεία απευθείας στην επιθυμητή περιοχή ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Επιλέξτε το THERA°PEARL® για την Μέση. Αποτελεί το ιδανικό προϊόν για τους πόνους περιόδου, ενώ είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές του σώματος. Είναι πρακτικό για άμεση εφαρμογή, ενώ δεν στάζει και δεν λερώνει.

Η θερμοφόρα & παγοκύστη THERA°PEARL® είναι επαναχρησιμοποιύμενη και γι’αυτό μπορείτε να βασίζεστε πάνω της κάθε φορά που εμφανίζονται οι πόνοι. Σε κάθε περίπτωση, η θερμοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε διαστήματα. 20 λεπτά εφαρμογής και τουλάχιστον 20 λεπτά απομάκρυνσης της θερμοφόρας από το σημείο είναι αρκετά.
6. Κάντε απαλό μασάζ στην κοιλιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά μία γυναίκα από τους πόνους περιόδου. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα στην πάσχουσα περιοχή. Επικουρικά, χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια από χαμομήλι, μαντζουράνα, γιασεμί ή δενδρολίβανο.

Το μασάζ ανακουφίζει ακόμα περισσότερο όταν το ξεκινάτε άμεσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια της περιόδου σας.

therapearl.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ