27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πόσο πιο πίσω; Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν τη Δημοκρατία μας ετούτοι οι απίθανοι;

Δυστυχώς πλέον δεν μας εκπλήσσει τίποτα.

- Advertisement -

Δυστυχώς πάλι φαίνεται ότι δεν ιδρώνει κανενός υπευθύνου του αυτί ούτε θα υπάρξει κάποια παραίτηση ή αποπομπή.

Αποκαλύπτεται από έγγραφα της αστυνομίας ότι στελέχη του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας καθώς και ο αρχηγός κ. Λαφαζάνης βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες υπό αστυνομική παρακολούθηση και καταγραφή ομιλιών και δραστηριοτήτων τους.

Τέτοια αποκάλυψη δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά, ηθικά και νομικά.

Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν δημόσιες υπηρεσίες για να κατασκοπεύουν πολίτες, εν προκειμένω τους πολιτικούς τους αντιπάλους (και πρώην συντρόφους τους βεβαίως βεβαίως);

Με το συγκεκριμένο κόμμα της ΛΑΕ δεν συμφωνούμε σχεδόν σε τίποτε. Αλλά οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, για εμάς τουλάχιστον, είναι αδιαπραγμάτευτες. Αυτές οι αρχές μάλιστα προϋποθέτουν ότι τις εφαρμόζεις πρώτα και κύρια έναντι όσων διαφωνούν  και είναι τότε που παίρνουν αξία.

Όριο είναι ο νόμος, και όχι η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση.

Αυτά οι θιασώτες και υμνητές των πάσης φύσεως ολοκληρωτικών καθεστώτων ίσως δεν μπορούν να τα συλλάβουν, ακόμα και στις μεταξύ τους σχέσεις.

Για εμάς όμως είναι πράγματα στοιχειώδη και θεμελιώδη.

–          Ζητούμε εισαγγελική παρέμβαση και διοικητική έρευνα σε βάθος για τον βαθμό που αυτό συνέβη και για το αν η τακτική αυτή είναι γενικευμένη.

–          Η Κυβέρνηση, και δη του Υπουργείο Προστασίας της Πολίτη (sic), οφείλει εξηγήσεις στη Βουλή και στον λαό.

–          Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες εμπλέκονται σε αυτές τις στοιχειωμένες πρακτικές τις οποίες απερίφραστα καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσουν.

Με εκτίμηση

Γαμβρούλας Νίκος – Περιφερειακός Συντονιστής Θεσσαλίας της Δημοκρατικής Ευθύνης
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ