22.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σήμερα η πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

 

- Advertisement -

H Τομεακή  Επιτροπή Τρικάλων  του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους  σε πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση με τίτλο:  «Ο πάγος έσπασε , ο δρόμος χαράχτηκε»

Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί το έπος που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλον τον κόσμο. Τη μεγάλη εποποιία που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος.

Ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με κατά κτήσεις που διαμορφώνουν μια ζωή ανώτερου επιπέδου, άπιαστο όνειρο για τον καπιταλισμό.

Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος!

Στο ερώτημα αν υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός να γευτούν μια ζωή καλύτερη, ανώτερη, απαντάμε κατηγορηματικά: ΝΑΙ!

Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός! Σε αυτήν ο λαός είναι ο αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Η εργατική – λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γι’ αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ!

Αυτό που φαίνεται σήμερα ακίνητο, αύριο μπορεί να μεταβληθεί ριζικά.

Αυτό είναι το δίδαγμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30μμ ,

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων

              &  θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Θα ακολουθήσει  μια αξιόλογη μουσική παράσταση

 

Την επιμέλεια του μουσικού καλλιτεχνικού προγράμματος της εκδήλωσης  έχει αναλάβει το συγκρότημα «Καπνισμένο Τσουκάλι»  και θα περιλαμβάνει διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση εμπνευσμένα από την Οχτωβριανή Επανάσταση , τη σοσιαλιστική οικοδόμηση , καθώς και διαχρονικά τραγούδια του διεθνούς επαναστατικού κινήματος . Χαρακτηριστικά θα ακουστούν τραγούδια όπως ο «Ιερός Πόλεμος» και «Varshavianka», από τους επικούς αγώνες του σοβιετικού λαού, το προσκλητήριο της Διεθνούς , «το τραγούδι της αλληλεγύης» κα.  Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο ότι πολλά από τα τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης θα ερμηνευτούν στη ρωσική γλώσσα.

Η ενορχήστρωση/διεύθυνση είναι του Δημήτρη Φωτιάδη, ο οποίος θα βρίσκεται και στα πλήκτρα ,  στην ερμηνεία θα είναι : Μαρία Φωτιάδη, Κατερίνα Κυριακίδου (Σοπράνο), Ράνια Μπαλή (Άλτο),  Απόστολος Φωτιάδης (Τενόρος/Βαρίτονος), και στα μουσικά όργανα : Απόστολος Κωσταβέλης (Κλαρινέτο),   Γιάννης Γκουλιάρας (Τρομπέτα),  Γεωργία Χατζημπαλάση (Τενόρο σαξόφωνο) ,   Γιάννα Μπαλή (Πιάνο).

Οι μεταφράσεις από τα ρωσικά είναι της  Σταυρούλας Ξιφάρα και για την επιτυχία του προγράμματος απαραίτητη ήταν διδασκαλία  Ρωσσικής γλώσσας από την Κατερίνα Κυριακίδου & την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ