19.6 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σήμερα το βράδυ η Παράκληση στο Βαλομάνδρι για την περσινή καταστροφική πλημμύρα

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική πλημμύρα, που σημειώθηκε από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και έπληξε όλο το Βαλομάνδρι και μέρος του Παραποτάμου και της Φωτάδας (πιο πριν, ευρύτερα στις περιοχές Αμπέλια Καλαμπάκας, Ρίζωμα κλπ.).

- Advertisement -

Τη νύχτα τρόμου που πέρασαν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ειδικά, δεν θα ξεχαστεί όσα χρόνια κι αν περάσουν και ο εφιάλτης θα παραμένει κάθε φορά που ο Πηνειός θα ανεβάζει στάθμη. Ήταν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή, ξημερώματα 10ης ημέρα Σάββατο, όπου μέσα σε μια νύχτα τα ορμητικά νερά της υπερχείλισης του Πηνειού σάρωναν τα πάντα στο διάβα τους. Περιουσίες χάθηκαν, σπίτια κατέρρευσαν, άνθρωποι κινδύνεψαν άμεσα να πνιγούν, εάν δεν υπήρχε άμεση παρέμβαση. Ένα χρόνο μετά, οι κάτοικοι ακόμη προσπαθούν να αποκαταστήσουν ότι χάθηκε και θα χρειαστεί ακόμη πολύς καιρός…

Έτσι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βαλομαδρίου, το χωριό που έπαθε την μεγαλύτερη καταστροφή στο Νομό Τρικάλων για πρώτη φορά στα χρονικά, θα τελεστεί Ιερά Παράκλησης στις 8:00 το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017, για να μη ξανασυμβεί ποτέ ξανά τέτοιο κακό και ο Ύψιστος να δίνει δύναμη και υγεία στους πληγέντες να ανταπεξέρθουν στα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταστροφική πλημμύρα.

(φωτό αρχείου)

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ