22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σεισμός και πυρκαγιά σε σχολεία των Τρικάλων-εντυπωσιακή η διάσωση ατόμων… (ΒΙΝΤΕΟ-80 ΦΩΤΟ)

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ατόμων και κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε μετά από σεισμό σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα…

- Advertisement -

Σύμφωνα με το “σενάριο”, σήμερα στις 9:00 το πρωί, σεισμός μεγάλης ισχύος ταρακούνησε τα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος των κτηριακών εγκαταστάσεων που στεγάζονται το 3ο και το 32ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων.

Το κτήριο εκκενώθηκε και οι μαθητές βγήκαν στο προαύλιο (και παρακολουθούσαν την άσκηση). Μέσα στο κτήριο υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα που θα πάθαιναν ασφυξία, εάν οι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων δεν επέβαιναν έγκαιρα να τους απεγκλωβίσουν.

Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, οι πυροσβέστες-αναρριχητές ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου και με σχοινιά, κατέβασαν με ασφάλεια ένας ακόμη τραυματία, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όμως, ένα συνεργείο της ΔΕΗ που βρισκόταν εκείνη την  ώρα στην πόλη πέρασε από το σημείο (ακούγοντας τις σειρήνες) του συμβάντος και χρειάστηκε να κόψει το ρεύμα.

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το σενάριο της προγραμματισμένης άσκησης που έγινε με απόλυτη επιτυχία και την κατέγραψε ο φακός του trikalaola.gr με βίντεο και πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Στην άσκηση συμμετείχαν:

Προσωπικό και οχήματα της Π. Υ. Τρικάλων ,

Πολιτική Προστασία Δ. Τρικκαίων,

ΕΛ.ΑΣ.,

Ε.Κ.Α.Β.,

Δ.Ε.Η.

Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του trikalaola.gr που ακολουθεί εντυπωσιακά πλάνα από την  άσκηση και τις δηλώσεις του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστου Μπουλούμπαση , της αντιδημάρχου Τρικκαίων κας Έφης Λεβέντη και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Τρικάλων κ. Γιώργου Παπαπολύκαρπου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ