15 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύλης

ΣΧΕΤ.: Το αριθμ. πρωτ. 2300/29-3-2016 θεσμικό πλαίσιο και κατευθυντήριες οδηγίες για την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ( ΑΔΑ : ΩΜΣΚ465ΦΘΕ-7ΒΞ)

- Advertisement -

 Σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων που έλαβαν χώρα στον Δήμο Πύλης από την Τετάρτη1-8-2018, από τις πρωϊνες ώρες και συνεχίζονται μέχρι  και σήμερα Παρασκευή 3-8-2018 και συγκεκριμένα  στις παρακάτω περιοχές σημειώθηκαν

1ον: Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα από την υπερχείλιση ρεμάτων να πλημμυρίσουν οικίες, γεωργικές εκτάσεις, έργα υποδομής όπως δρόμοι, αγροτικοί και μη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπολόγιστες καταστροφές.

2ον: Καταπτώσεις και Κατολισθήσεις με αποτέλεσμα τον οδικό αποκλεισμό περιοχών και οικισμών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ

  • Δ.Ε. ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ
  • Δ.Ε. ΝΕΡΑΪΔΑΣ
  • Δ.Ε. ΠΙΝΔΕΩΝ
  • Δ.Ε. ΑΙΘΗΚΩΝ
  • Δ.Ε. ΠΥΛΗΣ
  • Δ.Ε. ΠΙΑΛΕΙΩΝ

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης συναινεί στην εν λόγω κήρυξη.

Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους ζητάμε να κηρυχθούν οι παραπάνω περιοχές του Δήμου Πύλης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αλλεπάλληλα χτυπούν τον Δήμο Πύλης και ιδιαίτερα τις Δημοτικές Ενότητες, Μυροφύλλου, Νεράϊδας, Πινδέων, Αιθήκων, Πύλης και Πιαλείων, έχουν ως αποτέλεσμα από την υπερχείλιση ρεμάτων να πλημμυρίσουν οικίες, γεωργικές εκτάσεις, έργα υποδομής όπως δρόμοι, αγροτικοί και μη.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστοι. Καταπτώσεις και Κατολισθήσεις με αποτέλεσμα τον οδικό αποκλεισμό περιοχών και οικισμών.

Ο Δήμαρχος Πύλης  κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με την σύμφωνη γνώμη του Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, συνέταξε και απέστειλε έγγραφο στον Περιφερειάρχη Τρικάλων με σκοπό την κήρυξη του Δήμου Πύλης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου είναι άμεση και γίνονται κινήσεις για την αντιμετώπιση.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ