15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σημαντικές Προσωπικότητες στην Καρδίτσα

        Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα είναι ο παρουσιαστής του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Μουσικής, της 11ης  Διεθνούς  Συνάντησης  Σχολικών Χορωδιών, που αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ  και θα κλείσει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ‘’MOUZAKI PALACE HOTEL’’.

- Advertisement -

 

Κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο διάσημος Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini,  η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, , ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο Συνθέτης  Γιάννης Δροσίτης, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος και πολλοί άλλοι θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 11η Διεθνή  Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, οι οποίοι με τις  χρήσιμες συμβουλευτικές – επιμορφωτικές παρεμβάσεις τους προς τους μαθητές – Χορωδούς και τους καθηγητές μουσικής, δίνουν το στίγμα της παιδευτικής αξίας της όλης συμμετοχής και διαδικασίας.

 

 Πάνω από  5.000 Εκτελεστές – Μουσικοί – Χορωδοί, θα λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που γίνεται στον κόσμο , υλοποιείται στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

 Τεράστια είναι η συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών από πολλά μέρη της Ελλάδος που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που φθάνει στην ενδέκατη  (11η) του διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη και μαέστρο Θεόδωρο Αντωνίου(1935-2018) που θα ερμηνεύσουν οι Χορωδίες στο τέλος της κάθε βραδιάς με χορωδιακά εργαστήρια που θα λειτουργήσουν τα απογεύματα υπό την διεύθυνση των διακεκριμένων μαέστρων-μελών της Διεθνούς Καλλιτεχνικής-Κριτικής Επιτροπής.

 

Σχολικές Χορωδίες από Νις Σερβίας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κόρινθο, Βόλο, Σκιάθο, Λαμία, Αργολίδα, Λάρισα, Βέροια, Μεσολόγγι, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Πειραιά, Χανιά, , Μέγαρα, Κατερίνη, Ναύπακτο, Σπάρτη, Δραπετσώνα,, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Νέα Μουδανιά, Λακωνία, Καβάλα, Ξάνθη, κ.λ.π έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

      Στη διοργάνωση συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας),  ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας. Το Φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Η 11η  Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Luca Marenzio (1553\1554-1599) για τα 420 χρόνια από το θάνατό του, Antonio Bertali (1605-1669) για τα 350 χρόνια από το θάνατό του, Jiohann Rosenmuller(1619- 1684) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του, Giuseppe Torelli(1658-1709) για τα 310 χρόνια από το θάνατό του, Henry Pursell(1659-1695) για τα 360 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Fridrich Handel (1685-1759) για τα 260 χρόνια από το θάνατό του, Hector Berlioz(1803- 1869) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του και  Johann Strauss (1825-1899) για τα 120 χρόνια από το θάνατό του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία) ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει τον Διαγωνισμό Χορωδιών του ANGRI (NAPOLI) Ιταλίας από 20 έως 25 Μαΐου 2019  και το CORSI ESTIVI MUSICALI στο Campus di Salerno, που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 28 Ιουλίου 2019. Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος στον  Διαγωνισμό του Novisad στη Σερβία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ