18.4 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ο Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος ΦΩΤΟ

Με περισσή λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια η Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, τίμησε την Ιερά Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης των Θεσσαλονικέων κ. Άνθιμος.

- Advertisement -

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ανέλυσε εκτενώς στα νοήματα της Ευαγγελικής Περικοπής.

Καταλήγοντας ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους όσους προσήλθαν κατά τις δύο αυτές ημέρες για να λάβουν μέρος προσευχητικώς στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως καθώς και να τον ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Προ της Απολύσεως της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκαν τα κόλλυβα του τιμωμένου Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, ενώ εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα την ονομαστική του εορτή Γέροντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, εκφράζοντας το βαθύτατο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία, στην κοινωνία και στον καθένα ξεχωριστά.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ