24.5 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Στον απόηχο της θλιβερής είδησης εγκατάλειψης βρέφους… Γιατί δε συνελήφθη η μητέρα

Στον απόηχο της θλιβερής είδησης εγκατάλειψης ενός νεογέννητου βρέφους έξω από το Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού και τον συγκλονισμό που προκάλεσε στο παγκύπριο, η προσοχή στρέφεται τώρα στη συνέχεια, ειδικότερα μετά την παραδοχή νεαρής γυναίκας χθες αργά το απόγευμα, ότι ήταν αυτή που προέβη στην ενέργεια αυτή.

- Advertisement -

Η Ελληνοκύπρια μητέρα του βρέφους, παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και παραδέχθηκε ότι εγκατέλειψε το μωρό της στο συγκεκριμένο σημείο επειδή τελούσε σε κατάσταση σοκ, ενώ έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Η νεαρή κοπέλα μετά το πέρας της κατάθεσής της στους ανακριτές, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού καθώς έχριζε ιατρικής περίθαλψης λόγω του τοκετού.

Μαχητής από τη γέννηση του ο μικρούλης που εγκαταλείφθηκε στη Λεμεσό…
Εντοπίστηκε η μητέρα του βρέφους που εγκαταλείφθηκε στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: «Ήταν τυλιγμένο σε πετσέτα το βρέφος… Φαινόταν καλά». Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει (pics)
Συγκλονισμός για το βρέφος που εγκαταλείφθηκε στη Λεμεσό…

Συγκλονισμό προκαλούν στο μεταξύ οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που έρχονται φως. Η Ελληνοκύπρια κοπέλα γέννησε μόνη της στο σπίτι της, με τη βοήθεια φίλης της. Το νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε από νοσηλευτή ασθενοφόρου, τυλιγμένο σε παιδική πετσέτα και καλυμμένο με αίματα πάνω σε καρέκλα έξω από το παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times η γυναίκα, με το που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη ζήτησε να δει το μωρό της, ωστόσο αυτό επί του παρόντος δεν έγινε.

Στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για την ώρα η μητέρα του βρέφους δεν αναμένεται να συλληφθεί κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για λεχώνα και επειδή συνεργάζεται με τις αρχές. Ο φάκελος της υπόθεσης ωστόσο αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα που θα δώσει οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να προκύψουν διαφορετικές εξελίξεις. Το βρέφος βρίσκεται υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του κράτους. Το νεογέννητο μωράκι είναι καλά στην υγεία του και συνεχίζει να βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους»

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννη Σωτηριάδη, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει επί του παρόντος στη σύλληψη της μητέρας, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, με σκοπό να ολοκληρωθεί ο ποινικός φάκελος και να σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, η μητέρα βρίσκεται κλινήρης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υπό τη φροντίδα των θεραπόντων ιατρών. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή και δεν εμπνέει οποιαδήποτε ανησυχία, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται κλινήρης για περαιτέρω θεραπεία, πρόσθεσε.

«Επίσης το νεογνό χαίρει άκρας υγείας και βρίσκεται υπό τη φροντίδα των παιδιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού», ανέφερε.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Είναι ένα ζήτημα το οποίο άπτεται της υγείας ενός νεογνού, της υγείας της μητέρας του νεογνού. Είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τα κυπριακά δεδομένα και μάλιστα εν έτει 2017, και σίγουρα λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα και γίνονται όλες εκείνες οι εξετάσεις σε μια προσπάθεια να τύχει του καλύτερου χειρισμού τόσο από πλευράς υγείας του νεογνού και της μητέρας, όσο και από την πλευρά της πλήρους διερεύνησης αυτής της σοβαρής υπόθεσης», είπε ο κ. Σωτηριάδης.

Το αδίκημα που διερευνούν, όπως είπε, είναι η εγκατάλειψη βρέφους η ζωή του οποίου τίθεται σε κίνδυνο. Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα στον ποινικό κώδικα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια. «Να αναφέρω ότι βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργαζόμαστε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους», ανέφερε.

cyprustimes

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ