21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στους ρυθμούς των έπεα πτερόεντα των δρόμων

Δεν καταγγέλλεται κανένας διότι δεν βρίσκω τους υπεύθυνους· θέλω να πιστεύω, αν λάβουμε υπόψη τα αρνητικά δρώμενα της Ελλάδας, ότι δεν υπάρχει κανείς.

- Advertisement -

Εθνική Οδός Καλαμπάκας, 6ο χλμ από το κέντρο της Πόλης, στον κόμβο-διασταύρωση Ράξας (μάρμαρα Φαλτάκα) το προειδοποιητικό- άψε σβήσε  κίτρινο φανάρι, εδώ και δυο (2) χρόνια, η λειτουργία του είναι ατέρμονη, απορυθμισμένη, άσχετη από το ρόλο που πρέπει να παίζει στο εθνικό οδικό δίκτυο-ΚΟΚ και συνεπώς επικίνδυνο.

Η φώτο είναι τραβηγμένη από 400 περίπου μέτρα, λίγο πριν φτάσω στο σημείο των ηλεκτρικών σηματοδοτών-φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία και πολλές φορές εξ αιτίας του απορρυθμισμένου προειδοποιητικού κίτρινου φαναριού, ο κίνδυνος κάνει την παρουσία του με απότομα φρεναρίσματα και κάποια αλληλοβρισίματα γιομάτα αδρεναλίνη, ευτυχώς χωρίς να συμβεί ατύχημα.

Ο εν λόγω δρόμος με τους παράδρομους δίπλα του αποτελεί, για το γράφοντα, μια διαδρομή 3 χλμ από την κατοικία του (Δέλτα Καλαμπάκας) απογευματινού-βραδυνού περιπάτου μέχρι το σημείο κόμβου-διασταύρωση Ράξας και άλλα 3 χλμ η επιστροφή.

Απόψε 12-09-2017 κάπου στις 20:00 ώρα, ο δυνατός θόρυβος φρεναρίσματος είχε σαν αποτέλεσμα τη φωτογράφιση της στιγμής. Βέβαια πολλά πράγματα ατέρμονα και αφύσικα συμβαίνουν στο εθνικό οδικό δίκτυο από τους οδηγούς δίτροχων και λοιπών οχημάτων και από τη γενική κατάσταση του δρόμου, εν πάση περιπτώσει ο λόγος γίνετε για την καταγραφή αυτού του φαναριού, το οποίο έχω στα μάτια μου επί 20 περίπου λεπτά και κοντεύω να απορρυθμιστώ. Δεν καταγγέλλεται κανένας διότι δεν βρίσκω τους υπεύθυνους· θέλω να πιστεύω, αν λάβουμε υπόψη τα αρνητικά δρώμενα της Ελλάδας, ότι δεν υπάρχει κανείς· θα το είχανε δει, όσο το κίτρινο φανάρι κοντεύει να αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα. Και να δείτε ότι το κόστος ρύθμισης είναι μηδέν.

Ελπίζοντας πως αυτή η σύντομη αναφορά να μην ενταχτεί στους ρυθμούς των έπεα πτερόεντα των δρόμων· ας τη λάβουν υπόψη οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων προς αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου.

Βάιος Φασούλας 12-09-2017

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ