14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Συνάντηση υποψήφιων περιφερειαρχών με εκπροσώπους κινημάτων χωρίς μεσάζοντες Θεσσαλίας

Τη δέσμευσή τους ότι θα προωθήσουν το αίτημα αλλαγής του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στις διαθέσεις ελληνικών προϊόντων από τους παραγωγούς και – κατά συνέπεια – στις δράσεις των κινημάτων χωρίς μεσάζοντες διατύπωσαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Θεσσαλίας κατά τη συνάντησή τους με εκπροσώπους εθελοντικών κινημάτων πολιτών από τη Θεσσαλία.
Κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεών τους με τους εκπροσώπους των κινημάτων πολιτών στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» τόσο ο Νίκος Τσιλιμίγκας, όσο και ο Κώστας Αγοραστός ενημερώθηκαν για τη δημοσίευση προ ημερών νόμου που αλλάζει το καθεστώς που ίσχυε επί σειρά ετών και αφορούσε στο υπαίθριο εμπόριο των παραγωγών προϊόντων. Σύμφωνα με το νέο νόμο καταργείται το δικαίωμα των παραγωγών να πωλούν τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια και, έτσι, τους αποστερείται η δυνατότητα να πωλούν λιανική τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα μέσω των κινημάτων «Χωρίς Μεσάζοντες». Το γεγονός ότι με το νέο καθεστώς απαγορεύεται η μαζική λιανική πώληση προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους πολίτες αφήνοντας αποκλειστικά τη δυνατότητα αυτή στις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου προκάλεσε την αντίδραση των κινημάτων που έχουν διττό στόχο: την υπεράσπιση των παραγωγών και τη δυνατότητα των καταναλωτών να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή.
Ζήτησαν, λοιπόν, οι εκπρόσωποι των κινήσεων «Άνωση» Βόλου, «Δίκτυο αλληλεγγύης για όλους- Χωρίς Μεσάζοντες» Τρικάλων και «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες να δεσμευτούν ότι θα πιέσουν για την αλλαγή του νόμου προκειμένου να μπορούν οι παραγωγοί να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια με νόμιμο τρόπο χωρίς προσκόμματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιδιώξουν να «διορθώσουν» το νόμο με επιδίωξη της αδειοδότησης των παραγωγών σε περιφερειακό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι των κινημάτων παρατήρησαν αντίφαση ανάμεσα στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και στο νομοσχέδιο που ενισχύει τη δράση των μεσαζόντων και όχι την απευθείας διάθεση των προϊόντων από τους παραγωγούς.
Ο κ. Τσιλιμίγκας δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την ικανοποίηση του αιτήματος αναγνωρίζοντάς το ως κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακό, ενώ ο κ. Αγοραστός είπε ότι θα εξετάσει το νόμο και ότι θα προωθήσει το αίτημα των κινημάτων στην κεντρική διοίκηση.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ