17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Εγκατέλειψαν εκρηκτικό μηχανισμό στην Εθνική Κορίνθου-Τριπόλεως

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ όταν εντοπίστηκε, απο συνεργείο καθαριότητας των δρόμων, εκρηκτικός μηχανισμός στην Εθνική οδό Κορίνθου –Τριπόλεως βγαίνοντας από τον κόμβο της Νεμέας στο 113ο χλμ. Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα.

- Advertisement -

Ο μηχανισμός, αποτελούνταν από κινητό τηλέφωνο και ένα σωλήνα, πιθανά μασούρι δυναμίτιδας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κινητό ήταν απενεργοποιημένο και πιστεύει ότι εγκαταλείφθηκε από κάποιους προκειμένου να αποφύγουν έλεγχο. Φόβοι νωρίτερα για την ασφάλεια του προέδρου της Δημοκρατίας που πέρασε από το σημείο με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Ο μηχανισμός έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους καθαριότητας του Αυτοκινητόδρομου “Μορέας”, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές.

 

Στο σημείο έφτασαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και Πυροσβεστικά οχήματα. Για λόγους ασφαλείας των οδηγών η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία για μία ώρα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στο ρεύμα προς Αθήνα, στο δρόμο από τον οποίο πέρασε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατευθυνόμενος προς Καλαμάτα, για να παραβρεθεί σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του δημαρχείου.

 

ΕΛ.ΑΣ.: Κάποιοι εγκατέλειψαν το πακέτο-βόμβα στο δρόμο

Αργά το βράδυ η ααστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε οτι «εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται οτι «η υσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου».

Η αστυνομία εκτιμά οτι «ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου».

real.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ