20.1 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις του ΣΘΕΒ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη

Άμεσες λύσεις ζητά η επιχειρηματική κοινότητα

- Advertisement -

Συναντήσεις εργασίας με μέλη της Κυβέρνησης πραγματοποίησανε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και μέλη της Διοίκησης του ΣΘΕΒ ενόψει στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, που φιλοξενήθηκε το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου στην Λάρισα.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου. «Η Ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η Οικονομία είναι κάτι που μας ενώνει», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, και στην συνέχεια έθεσε προς τον Υπουργό θέματα όπως το φορολογικό πλαίσιο, τη ρευστότητα και τα κόκκινα δάνεια, την καθυστέρηση στην αξιολόγηση του επενδυτικού νόμου, την καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και τα βιομηχανικά πάρκα καθώς και θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι αναμένει από τη συνάντηση να ακούσει για τα προβλήματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και τις προτάσεις των εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας καθώς «Το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας είναι η επανεκίνηση της οικονομίας από τον επενδυτικό τομέα και από την επιχειρηματικότητα» ενώ προκατέλαβε τους συμμετέχοντες για μία συζήτηση εποικοδομητική προκειμένου να προωθηθεί η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα για την καλύτερη ανάπτυξη της χώρας. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για θέματα της αρμοδιότητάς του τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της χώρας μας και υποσχέθηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση στην Αθήνα με τους εκπροσώπους του ΣΘΕΒ για τη συνέχιση του διαλόγου της Κυβέρνησης με φορείς.

Στη συνέχεια τΤην Τετάρτη 11 Οκτωβρίου ο Ππρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και εκπρόσωποι των κλάδων του αγροδιατροφικού τομέα, του αλουμινίου, των πλαστικών συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη για να συζητήσουκαι συζήτησανν θέματα που σχετίζονται με την βιομηχανία και τις προοπτικές ανάπτυξής της στην Θεσσαλία.

Ο πΠρόεδρος του ΣΘΕΒΣυνδέσμου κ. Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε πως υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, στα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος ζητάει άμεσα λύσεις. «Οι Εελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ σοβαρά εμπόδια που συνήθως δεν συναντούν οι ανταγωνιστές μας στις άλλες χώρες και αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας καθώς και και τον παρουσίασε ως καταλύτης για την ώθηση της οικονομίας».

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του ΣΘΕΒ ανέλυσαν την υπάρχουσα κατάσταση για κάθε κλάδο ξεχωριστά τονίζοντας τόσο τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Για μια νέα Στρατηγική για τη βιομηχανική πολιτική», που χαρακτηρίζει τη βιομηχανία «κινητήρια δύναμη της παραγωγικότητας και της καινοτομίας» και «ακρογωνιαίο λίθο για την οικονομική ευημερία στην Ευρώπη». «Τώρα που η ελληνική οικονομία προοδευτικά ανακάμπτει μετά από σχεδόν μια δεκαετία ύφεσης ή και στασιμότητας, επιβάλλεται η στροφή προς ένα μοντέλο ανάπτυξης παραγωγικό, καινοτόμο, βιώσιμο κι εξωστρεφές», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Ο πΠρόεδρος του ΣΘΕΒ ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να συνεχιστούν οι επαφές με μέλη της Κυβέρνησης και να υπάρξει άμεση συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν, με σκοπό την αντιμετώπιση λύσεων και προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οι κκ Ιωάννης Καντώνιας (COSMOS ALUMINIUM AE) , Ιωάννης Τσερέπας (ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ ΑΕ), Nικόλαος Μπρέτας (BRETAS EΠΕ), και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη.
————————————————————————————————————
Α.Π. …….. 12/10/2017 2:50:04 μμ
Πληροφορίες : τηλ. 2410555507

Ο Υπουργός εξανήγγειλε ότι αρχές του νέου έτους θα τεθεί σε λειτουργία η «Ελληνική Αναπτυξιακής Τράπεζα Α.Ε.» (ΕΑΤ) αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος της θα είναι, ο συντονισμός εγχώριων αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών φορέων, η συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς χρηματοδοτικούς φορείς και ταμεία, η κινητοποίηση πόρων, τόσο εγχώριων όσο και από το εξωτερικό, και η επίτευξη της μέγιστης δυνατής μόχλευσης αυτών. Επίσης, στις αρμοδιότητές της εντάσσεται η οικονομική ενίσχυση, όπου υπάρχει ανάγκη και υφίσταται χρηματοδοτικό έλλειμμα για έργα υποδομής και περιφερειακής ανάπτυξης, μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και εξωστρεφή δραστηριότητα.
Για τον Αναπτυξιακό και Επενδυτικό νόμο δήλωσε ότι μέχρι του τέλη του μήνα θα τεθεί σε διαδικασία η ηλεκτρονική και οριστικοποίηση υποβολή των νέων αιτημάτων. Τέλος έκανε μια σύντομη αναφορά για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και τέλος έκανε αναφορά για τις αυξημένες επιστροφές ΦΠΑ και τον ΕΦΚατανάλωσης.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ