30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Συνεχίζεται και την Παρασκευή η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ με μια εξαιρετική Ρωσίδα υψίφωνο, την Ντιάνα Κιριένκο, η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (5.500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 .

- Advertisement -

Σήμερα θα ανοίξει το πρόγραμμα η διακεκριμένη  Ρωσίδα υψίφωνος Diana Kirienko που θα ερμηνεύσει άριες από όπερες. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο διάσημος Ιταλός Μαέστρος και μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, Leonardo Quadrini. Συγκεκριμένα θα ερμηνεύσει έργα των G.Puccini, F.Cilea F.P.Tosti και De Curtiss

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η παιδική φωνή κατάλληλα δουλεμένη αποθεώνεται καθημερινά μέσα από δίφωνα – τρίφωνα ακόμη και τετράφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην ουσία της αισθητικής αγωγής.  Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.   

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών και στα πλαίσια του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα του Νομού Καρδίτσας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση  και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής και της χώρας μας, αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ιταλία και τη Σερβία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΗΜΕΡΑΣ:

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3/2019-ΩΡΑ 8:00μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ” του HOTEL ‘’KIERION’’

 1) Ρεσιτάλ τραγουδιού με την διακεκριμένη Ρωσίδα υψίφωνο DIANA KIRIENKO. Στο πιάνο συνοδεύει ο διάσημος Ιταλός Μαέστρος LEONARDO QUADRINI.  Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσει τις παρακάτω άριες: «si, mi chiamano Mimì (boheme)»,  «vissi darte (tosca)», «tu che di gel sei cinta (turandot)» του G.Puccini καθώς και «io son lumile ancella  (adriana lecouvrer)» του F.Cilea

 

2)Χορωδία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου  Κερατσινίου Δραπετσώνας  Αττικής, υπό τη διεύθυνση της Λίλας Βιολέττας Σούση.

 

3) Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης Νομού Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Τσιρέπα.

 

4) Σχολική Χορωδία ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ Μουσικού Σχολείου Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Νατσάκου.

     

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κοινό Έργο: «ΣΤ’ΑΛΟΓΑ» του Θεόδωρου Αντωνίου (1935-2018)

Διευθύνει ο διάσημος Ιταλός μαέστρος Λεονάρντο Κουαντρίνι

 

Για την 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ