16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ: Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες-ενισχύεται το μπλόκο Πετρόπορου (ΒΙΝΤΕΟ-15 ΦΩΤΟ)

Τα χρόνια προβλήματα του κλάδου αλλά και τα τωρινά, έβγαλαν στους δρόμους τους αγρότες στα Τρίκαλα.

- Advertisement -

Τις τελευταίες ημέρες ένα μπλόκο με τα τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, έχει στηθεί στον κόμβο Πετρόπορου, στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Λάρισας. Νέοι κυρίως αγρότες και ανεξάρτητοι από χρώματα και ιδεολογίες όπως δηλώνουν, συμμετέχουν σε αυτό και είναι αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς τα προβλήματα τους “πνίγουν” και δεν μπορούν να ανασάνουν. Επέλεξαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα των γονιών τους και βλέπουν πως δεν έχουν μέλλον σ’ αυτόν τον τόπο, αναγκάζοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις να ξενιτευτούν.

Το εισόδημα πενιχρό και σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζεται με φυσικές καταστροφές που γίνεται μηδαμινό. Το κόστος παραγωγής μεγάλο και υπερβαίνει το εισόδημα. Τα προϊόντα δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε ανάλογη τιμή και συν αυτό περιμένουν μήνες για να πληρωθούν ενώ οι οικογενειακές υποχρεώσεις τρέχουν και πρέπει να γίνει η αποπληρωμή των υλών για την καλλιέργεια της γης.

Σήμερα το πρωί είχαν συγκέντρωση στο σημείο του μπλόκου για να αποφασιστεί τι θα κάνουν στη συνέχεα του αγώνα και τι μορφή θα έχουν οι κινητοποιήσεις. Αύριο το πρωί ίσως γίνει ενδεικτικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Λάρισας στο σημείο του κόμβου.

Αν αυτό συμβεί, θα υπάρξει συγχρόνως αποκλεισμός και στον κόμβο Ραχούλας Λάρισας από τους εκεί αγρότες.

Αναλυτικά για τα προβλήματα του κλάδου μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του trikalaola.gr το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα του μπλόκου Πετρόπορου, κ. Άρης Κωστόπουλος.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που καταγράψαμε.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ