16.2 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

“ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ” Πολιτική δραστηριότητα Χρήστου Λάππα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΠΠΑ

- Advertisement -

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΙΟΥ

 

 

  • 11:00 Συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σκοπό τη συζήτηση του Νομικού και Ρυθμιστικού Πλαισίου για την εφαρμογή του συστήματος κυκλοφορίας «έξυπνων οχημάτων χωρίς οδηγό».

 

  • 21:00 Συνάντηση με τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

 

“Πολιτικός πολιτισμός”

 

Την τιμητική τους είχαν το σαββατοκύριακο τα ορεινά του Νομού, αφού οι υποψήφιοι τα επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο των προεκλογικών τους περιοδειών. Μάλιστα, σε κάποια χωριά το πρόγραμμα των υποψηφίων συνέπεσε και οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία σύντομη κουβέντα. Τέτοια περίπτωση είναι και η συνάντηση του Χρήστου Λάππα με τον Δημήτρη Χατζηγάκη στην Αγρελιά. Οι δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν κι απέδειξαν ότι και κατά την προεκλογική περίοδο υπάρχει πολιτικός πολιτισμός.

Ανάλογη συνάντηση είχαν και η Βάσω Μπακάση με τον κ. Λάππα στο Λιόπρασο, όπου αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία.

 

 

Εύσημα για τον Χρήστο Λάππα

 

Τα εύσημα απέσπασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κι εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Λάππας από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την άριστη διοργάνωση της διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξήχθη στα Τρίκαλα στις 23 με 27 Απριλίου. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε = συγχαρητήρια επιστολή που έστειλαν στον κ. Λάππα, η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την οποία τόσο η προσωπική συμβολή του κ. Λάππα, όσο και των συνεργατών του υπήρξε καθοριστική.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις θερμές του ευχαριστίες για την άρτια αυτή διοργάνωση απηχώντας παράλληλα και τα συναισθήματα των ομάδων που συμμετείχαν σε αυτήν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι με την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο εποικοδομητική είναι η συνεργασία της Ομοσπονδίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Σωματεία, πράγμα που θα συνεχιστεί και στο μέλλον για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

 

 

Επίσκεψη Χρήστου Λάππα στη λαϊκή στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

 

Τη λαϊκή αγορά συνοικίας «Σιδηροδρομικού Σταθμού» επισκέφθηκε το Σάββατο, 3 Μαΐου, το πρωί ο Δήμαρχος Τρικκαίων κι εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Λάππας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» συνοδευόμενος από υποψηφίους του ψηφοδελτίου του συνομίλησε με τον κόσμο, αλλά και με τους παραγωγούς και πωλητές της λαϊκής αγοράς που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές.

Παραγωγοί και πωλητές του μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της λαϊκής, ενώ από κοινού με τον κ. Λάππα συζήτησαν για βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα διευκόλυναν την καθημερινότητά τους και θα συνέβαλλαν στην καλύτερη λειτουργία της.

ΛΑΙΚΗ4

 

Περιοδεία Χρήστου Λάππα στη συνοικία όπισθεν του Εργοστασίου Γάλακτος και στο Ριζαριό

 

 

Με κατοίκους στη συνοικία όπισθεν του Εργοστασίου Γάλακτος και στο Ριζαριό συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό Τρίκαλα Συμπολιτεία Χρήστος Λάππας στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του. Ο κ. Λάππας ζήτησε από τους κατοίκους να ανανεώσουν την ψήφο τους και να εμπιστευθούν και πάλι την παρούσα δημοτική αρχή η οποία κατάφερε να σώσει το Δήμο κι έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, για την ποιότητα ζωής, για το πώς θα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ένας Δήμος καλά οργανωμένος, που παρεμβαίνει στα ζητήματα των πολιτών αλλά μπορεί και σχεδιάζει και υλοποιεί μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως είναι το έργο της αποχέτευσης στην περιοχή του Ριζαριού κι όχι μόνο. Όπως υπογράμμισε, αφού η δημοτική αρχή τα κατάφερε τα τρία προηγούμενα χρόνια, στα επόμενα χρόνια, που θα είναι καλύτερα για τη δημοτική αρχή, θα ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να λύσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Ο κ. Λάππας τόνισε πως θα ήταν ψέματα αν υποστήριζε ότι υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να λυθούν μέσα σε μία ημέρα. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στη μεγάλη πληγή του Ριζαριού που είναι η αποχέτευση, η μελέτη έχει ήδη κατατεθεί εδώ κι αρκετούς μήνες στο ΥΠΕΚΑ και θα είχε ήδη υπογραφεί η σύμβαση του έργου, αλλά οι εκλογές σταμάτησαν την όλη διαδικασία. Η υπογραφή της σύμβασης του έργου που θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές για να ξεκινήσει ο εργολάβος να ολοκληρώσει το έργο που είναι μισό κι εκθέτει και τη δημοτική αρχή αλλά εκθέτει και τους κατοίκους σε κινδύνους.

Όσον αφορά το βιολογικό καθαρισμό οι μελέτες υπάρχουν και πολύ σύντομα θα προχωρήσει η επέκτασή του για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Φωτισμός, κοπή χόρτων, φανάρια, ασφαλτόστρωση σε δρόμους, προβλήματα από τη λειτουργία του Εργοσταστίου Γάλακτος στην περιοχή, αποχέτευση, εισφορά γης σε χρήμα, καταπατήσεις δρόμων κι έργα αναβάθμισης της περιοχής είναι ορισμένα από τα θέματα που έθεσαν προς συζήτηση στον κ. Λάππα οι κάτοικοι της συνοικίας όπισθεν του Εργοστασίου Γάλακτος.

Ο κ. Λάππας απάντησε στα ζητήματα που τέθηκαν. Σε ό,τι αφορά στο Εργοστάσιο Γάλακτος και τη δυσοσμία που παρατηρείται στην περιοχή από τη λειτουργία του ο κ. Λάππας εξήγησε ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Όπως επισήμανε, σωστή και ριζική λύση είναι να φύγει το Εργοστάσιο από την περιοχή και στην κατεύθυνση αυτήν θα πρέπει να ενώσουν όλοι μαζί τις φωνές τους.

Για την αποχέτευση εξήγησε ότι αφού η ΔΕΥΑΤ κατάφερε να βγει από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, δεδομένου ότι ήταν χρεωμένη, και να γίνει μία υγιής επιχείρηση η δημοτική αρχή βρίσκεται πολύ κοντά στο να προκηρύξει μελέτες ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι οικισμοί αποχέτευση.

Ο κ. Λάππας ανέφερε ότι στο σχεδιασμό είναι η διαμόρφωση της εισόδου της οδού Καρδίτσης κατά το πρότυπο της οδού Καλαμπάκας, ενώ η δημοτική αρχή, αφού τακτοποίησε το «μπάχαλο» που βρήκε κι έβαλε τάξη είναι σε θέση από εδώ και στο εξής να αρχίσει να διορθώνει προβλήματα και να κάνει έργα.

Η επίσκεψη έκλεισε με την υποβολή αιτήματος από ομάδα παιδιών τα οποία ζήτησαν από τον κ. Λάππα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στη γειτονιά τους.

SL374013

Θερμή υποδοχή για τον Χρήστο Λάππα σε Κρηνίτσα, Ζηλευτή και Παλαιόπυργο

 

Την Κρηνίτσα, τη Ζηλευτή και τον Παλαιόπυργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία», Χρήστος Λάππας, το Σάββατο το απόγευμα, συνεχίζοντας τις περιοδείες του.

Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Λάππας ζήτησε από το κατοίκους να ανανεώσουν την ψήφο τους, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος, εφεξής, μετά την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Λάππας ξεκαθάρισε, ότι στις 25 Μαΐου έχουμε τις ευρωεκλογές και σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε τι Ευρώπη θέλουμε, ενώ στις 18 Μαΐου προσερχόμαστε στην κάλπη με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να είμαστε καθαροί ανάμεσα σε αυτές τις διακριτές διαφορές, που έχουν σχέση με τις αυτοδιοικητικές, τις δημοτικές εκλογές, παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν μία σύγχυση και να ταυτίσουν το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές.

Κατά τον ίδιο, η δημοκρατία στη χώρα μας έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο στη χώρα μας, όπου ο πολίτης ελεύθερα αποφασίζει χωρίς εξωτερικούς ή άλλους καταναγκασμούς. Με αυτά τα κριτήρια, οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν στις 18 Μαΐου, ποιοι θέλουν να διοικήσουν τα επόμενα 5 χρόνια. Όπως υπογράμμισε, ο συνδυασμός «Τρίκαλα Συμπολιτεία» δε ζητά λευκή επιταγή. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι κι ο κάθε συνδυασμός έχει τις δικές του απόψεις και τις δικές του προτάσεις για τα καθημερινά, αλλά και τα άλλα ζητήματα. Ο συνδυασμός «Τρίκαλα Συμπολιτεία» είναι ένας συνδυασμός, που αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους και πρέπει και πάλι οι συμπολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Δημοτική Αρχή. Πριν από 3.5 χρόνια, η δημοτική αρχή, όπως είπε, υποσχέθηκε ότι θα κυβερνήσει με διαφάνεια κι αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Υποσχέθηκε να κυβερνήσει κόντρα στο λαϊκισμό και μία από τις μορφές λαϊκισμού είναι πολλές φορές να αγνοούμε τα οικονομικά δεδομένα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Καμία ανάγκη της κοινωνίας δεν υλοποιείται, αν δεν λάβεις υπόψη σου τι μπορείς να κάνεις. Όσοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα σκοντάφτουν στην απλή λογική, εξήγησε ο κ. Λάππας, που υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή είναι σε θέση πλέον, μετά από πολλή δουλειά να αρχίσει να λύνει προβλήματα.

Κατέβαλε πολύ μεγάλες προσπάθειες, ήρθε σε συγκρούσεις με μικρά και μεγάλα συμφέροντα και διαχειρίστηκε τα λίγα χρήματα, τα οποία έρχονταν στο Δήμο με πολιτική εντιμότητα και με ένα νοικοκύρεμα, που θα λέγαμε ότι τα χρήματα των συμπολιτών έπιασαν τόπο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα συμπολιτεία» ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τη συνεργασία τους, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι ο παλιός Καποδιστριακός Δήμος Παληοκάστρου ήταν ένας από τους Δήμους που προσχώρησε με τον Καλλικράτη στον Δήμο Τρικκαίων και δεν ήταν χρεωμένος.

Ο κ. Λάππας άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των κατοίκων των περιοχών που επισκέφθηκε, συζήτησε μαζί τους και υποσχέθηκε ότι πλέον η καθημερινότητα θα αποτελέσει προτεραιότητα.

 

παιόπυργος-Λάππας

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ