27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Πολυετές ποώδες φυτό που φύεται σε βραχώδεις περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βότανα στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Οι διάφορες ποικιλίες του γένους Sideritis λαμβάνουν ανάλογα με τον τόπο προέλευσης τους το αντίστοιχο όνομα. Υπάρχει για παράδειγμα το «τσάι του Ολύμπου», το «τσάι του Ταΰγετου» και άλλες γνωστές ποικιλίες.

Οι αναλύσεις του φυτού σε εργαστήρια έδειξαν ότι στα μικρά φυλλαράκια και στα άνθη του είναι συγκεντρωμένες σημαντικές φλαβονοειδείς ουσίες και αιθέρια έλαια.

Προέλευση:Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Αλβανία, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτος, Μεξικό, Περού.

Από τα αρχαία χρόνια πίστευαν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχουν γράψει γι’ αυτό οι αρχαίοι Έλληνες Θεόφραστος και Διοσκουρίδης. Το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του σέπαλού του που μοιάζει με σπαθί.

Έχει γλυκιά, λουλουδάτη γεύση.Εκτός από τη κλασική χρήση του ως ρόφημα, μη διστάσετε να πρωτοτυπήσετε και να το χρησιμοποιήσετε μαζί με λαδολέμονο στα ψάρια και όπου αλλού σας οδηγήσει η φαντασία σας.Συνδυάστε το με βανίλια, κανέλα και γαρίφαλο και δημιουργήστε ένα αρωματικό ρόφημα.

πηγη:http://www.gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ