26.7 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΤΩΡΑ: Στα Τρίκαλα Υπουργός Χρ. Σπίρτζης για τις κατολισθήσεις και Πηνειό (βίντεο-φωτό) μέρος 1ο

Αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στην Πιαλεία Τρικάλων όπου έχουν γίνει οι σημαντικές ζημιές σε σπίτια και υποδομές από τις κατολισθήσεις. 

- Advertisement -

Το trikalaola.gr καταγράφει την επίσκεψη…

Η Συνέχεια του Ρεπορτάζ…

Την Πιαλεία Τρικάλων επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όπου είδε από κοντά τα σπίτια που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από τις κατολισθήσεις. Είδε επίσης τις υποδομές που έχουν καταστραφεί και ειδικότερα τον επ. δρόμο Πιαλείας-Ξυλοπάροικου που έχει καταστραφεί κ.α.

Τον Υπουργό συνόδευαν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Δριτσέλη και Σάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αντιδήμαρχοι του δήμου Πύλης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Νίκος Λεμονάς, συνεργάτες του και στελέχη του δήμου Πύλης.

Πριν την Πιαλεία, ο υπουργός επισκέφτηκε το Ζάρκο και τον Καραβόπορο, όπου επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων και τόνισε χαρακτηριστικά: “Η χρηματοδότηση που έχει βγάλει το υπουργείο στην Περιφέρεια, φαίνεται ότι πηγαίνει καλά, το 30% του έργου, απ’ ότι με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και το είδαμε όπως ερχόμασταν, έχει ολοκληρωθεί, αυτό σημαίνει ότι μετά από 55 χρόνια να καθαριστεί ο Πηνειός παρακάτω, για να μην έχουμε τις πλημμύρες… …ήδη με το 30% του έργου που έγινε στον Πηνειό, 3 οικισμοί φέτος δεν πλημμύρισαν…”

Μετά το καλωσόρισμα του δημάρχου κ. Κ. Μαράβα και τις υποδείξεις, ο Υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε: “Έχει γίνει επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Σταθακη, τη Δευτέρα θα υπάρξει επίσκεψη κλιμακίου του ΙΓΜΕ για να δει την ευρύτερη περιοχή, εχει γίνει δικη μου επικοινωνία με τον Ευθύμη Λέκκα που έχει μελετήσει την περιοχή εδω παλιά για να επικαιροποίησει τις μελέτες, άρα να έχουμε τις απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες να ξέρουμε αν τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη και πόσο σοβαρά είναι η αν πρέπει να υπάρχουν μετεγκατάστασεις κάποιων οικισμών η κάποιων κτιρίων.

Τώρα για την συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών με τον Πάνο τον Σκουρλετη, ο Δήμος θα πρέπει να νοικιάσει για τους δύο τρείς πρώτους μήνες κατοικίες για όσους συμπολίτες μας έχουν πληγεί, στη συνέχεια θα βγει επιδότηση ενοικίου στο πρότυπο που έγινε στο σεισμό της Κεφαλονιάς, και θα υπάρχουνε Υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται, προκειμένου να χτιστούν νέες κατοικίες μιας και το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών που έκανε ήδη αυτοψία σήμερα βγάζει τα σπίτια ακατάλληλα. Άρα θα δούμε αν πρέπει να μετεγκατασταθούν σε άλλο οικόπεδο ή αν μπορούν να χτιστούν στην ίδια περιοχή αν επιτρέπεται…”

Ο Υπουργός είχε και συζητήσεις με μέλη των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους, οι οποίοι συγκινημένοι του ανέφεραν το πρόβλημά τους και για τον ξεριζωμό τους και τους υποσχέθηκε άμεσες λύσεις. Γι’ αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, τα λόγια του Υπουργού, ήταν μία μεγάλη ψυχολογική ένεση!

Σημ. Θα ακολουθήσει και 2ο βίντεο και πολλές φωτογραφίες σήμερα το βράδυ.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ