16.6 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τίμησαν την Παναγία Πορταΐτισσα στην Οιχαλία Τρικάλων (φωτό)

Εξήλθε το απόγευμα του Σαββάτου από του Ιερού Βήματος του Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, η Αγία Εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας που φιλοξενείται μόνιμα από το 2015  στον Ενοριακό Ναό της Δημοτικής Κοινότητας.

- Advertisement -

Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει από νωρίς το απόγευμα στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν και φέτος στην Οιχαλία. Να τιμήσει την Αγία των Αγίων, Μητέρα όλων μας, Παναγία, καταθέτοντας τις ελπίδες και τα αίτημα στην Εικόνα της.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας φυλάσσεται καθ’ όλο το έτος εντός του Ιερού Βήματος και εξέρχεται αυτού άπαξ του έτους, στο μέσο του Ιερού Ναού, για την Εορτή της.

Για τρίτη φορά φέτος, τρία χρόνια μετά την έλευση της Εικόνας στην Οιχαλία η Ενορία του Αγίου Νικολάου τιμά την εορτή της Θεομήτορος, με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στην Αγία των Αγίων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας στο κέντρο της Οιχαλίας.

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την Εικόνα κατά την λιτάνευση της ενώ τιμές απέδιδε η  Φιλαρμονική της Καρδίτσας

Στο Θειο Κήρυγμα που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας να φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου το ιερό αντίγραφο της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Μετά τον εσπερινό ο σεπτός ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο της Οιχαλίας και Προϊστάμενο της περιοχής  π. Ευάγγελο Γιώτα, επισημαίνοντας το ήθος, την αγάπη του στο Θεό, την προσφορά στην Ενορία της Οιχαλίας και την αξιόλογη προσωπικότητά του.

Σήμερα Κυριακή τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Δείτε περισσότερες εικόνες στο krinitrikalon.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ