22.1 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

“Τα Λουτρά Σμοκόβου είναι όμηρος ημιμάθειας και ανικανότητας”

  • Αύξηση στις αποδοχές του προέδρου της επιχείρησης ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις του νέου ΔΣ, τη στιγμή που δεν έχει ψηφίσει ακόμα ούτε τον προϋπολογισμό.

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής τα Λουτρά Σμοκόβου έχασαν ήδη τη μισή λουτρική περίοδο. Το μπάχαλο που δημιούργησε στην επιχείρηση τα τελευταία δυο χρόνια οδήγησε πριν έξι μήνες στη σύσσωμη παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επί 6 μήνες η επιχείρηση  παρέμενε χωρις ΔΣ με ευθύνη της δημοτικής αρχής που δεν προώθησε τον ορισμό νέου ΔΣ όπως όφειλε. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι. Κοντεύει να τελειώσει το καλοκαίρι και τα Λουτρά Σμοκόβου παραμένουν κλειστά εξαιτίας της αδράνειας, της προχειρότητας και της ανικανότητάς τους.

- Advertisement -

Η παράταξή μας εξάντλησε κάθε δυνατότητα, με τα όπλα που της δίνει η νομοθεσία, για να βάλει φρένο στην κατηφόρα που οδήγησε την επιχείρηση τα τελευταία δυο χρόνια η δημοτική αρχή. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί εντελώς η φετινή λουτρική περίοδος πήρε την πρωτοβουλία και έβαλε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στις 11/7/2017 όρισε νέο ΔΣ. Στο νέο ΔΣ μάλιστα μπήκε και ο επικεφαλής της παράταξής μας  και τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Σκοπός και στόχος μας είναι η διαρκής και βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης μέσα στα πλαίσια που καθορίζει η νομοθεσία και το καταστατικό της.

Δυστυχώς όμως οι διοικούντες, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν τα τελευταία δυο χρόνια, εξακολουθούν να επιθυμούν τη λειτουργία της επιχείρησης σε συνθήκες προχειρότητας και με αποφάσεις που στερούνται όχι μόνο νομιμότητας αλλά και λογικής.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μια από της πρώτες αποφάσεις που πήρε το νέο ΔΣ ειναι η παράνομη αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του προέδρου από τις 2.700 ευρώ, που έπαιρνε μέχρι και το 2014, σε 3.500 ευρώ. Και η απόφαση αυτή λήφθηκε τη στιγμή που έφτασαν την επιχείρηση στο σημείο να μην έχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Και θεωρούν οι διοικούντες απόλυτα λογική αυτή την αύξηση όταν η απόφαση ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ:

  1. γιατί είναι αντίθετη με όσα ο Ν. 4093/2012 αλλα και η υπ’ αρ. 252/2015 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου (κλιμ. 7) προβλέπουν.
  2. και γιατί το ΔΣ δεν έχει προβλέψει να φτιάξει ούτε τον προϋπολογισμό για το 2017.

Αντί να ξεκινήσουν με τα βασικά και τα προαπαιτούμενα, έτρεξαν πρώτα να φροντίσουν για τις αποδοχές τους!!!

Δυστυχώς δεν διδάχθηκαν απολύτως τίποτα από τα τραγικά αποτελέσματα των πρόχειρων επιλογών τους. Ονομάζουν διοίκηση το μπάχαλο που δημιούργησαν και το οποίο θέλουν να συνεχίσουν. Επισημαίνουμε διαρκώς τα λάθη τους προσπαθώντας να διαφυλάξουμε την επιχείρηση, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές από τις μελλοντικές δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκύψουν.

Ούτε ακούν όμως, ούτε βλέπουν. Καθηλώθηκαν ταμπουρωμένοι πίσω από έναν αδικαιολόγητο υπερεγωισμό που δεν τους αφήνει να δουν ή κάνουν πως δεν βλέπουν την κατάντια στην οποία οδήγησαν την επιχείρηση.

Τα Λουτρά Σμοκόβου συνεχίζουν να παραμένουν δυστυχώς όμηρος ημιμάθειας και ανικανότητας.

 

Για την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας Δ. Σοφάδων

Ο Επικεφαλής

Μπάμπης Παπαδόπουλος

τέως Δήμαρχος Σοφάδων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ