16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τα Τρίκαλα γιορτάζουν τον πολιούχο τους Άγιο Βησσαρίωνα (Πρώτο μέρος 75 ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμονή της Κυριακής της Σαμαρείτιδας οι τρικαλινοί υποδέχτηκαν την Ιερά Κάρα του προστάτη της πόλης Αγίου Βησσαρίωνα. Ενώ φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις είχαν ακόμη μεγαλύτερη κατάνυξη, αφού εκτός από την Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα έγινε και υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδας που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Οι εόρτιες θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της χαριτοβρύτου Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος προερχομένης από την Ιερά Μονή Δουσίκου όπου φυλάσσεται.

- Advertisement -

Την Τίμια Κάρα κόμισε ο οικείος Ποιμενάρχης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και υποδέχθηκε ο Σεβ. Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Ενώ την Ι. Λείψανο της Αγίας Φωτεινής κόμισαν πατέρες της Ιεράς Μονής Ιβήρων και υποδέχτηκε ο Δεσπότης των Τρικάλων κ. Χρυσόστομος. Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Λαγκαδά και Ρεντίτης κ. Ιωάννη, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, τον –τρικαλινό στην καταγωγή – Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του οικείου Ποιμενάρχου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με την Λιτάνευση και βίντεο από τον Νίκο Σαλέπη.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ