27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα Τρίκαλα είπαν το «εις έτη πολλά» στον Δεσπότη τους! ΦΩΤΟ

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Ιωάννου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου. Το όνομα του φέρει και ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών ο οποίος δέχτηκε ευχές στον μητροπολιτικό ναό τόσο το πρωί μετά τη Λειτουργία όσο και το απόγευμα-βράδυ πριν και μετά τις ακολουθίες και την αγρυπνία.
Ο Δεσπότης των Τρικάλων είναι εξαιρετικά αγαπητός τόσο στον κλήρο, όσο και στον λαό. Έτσι το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό δεν έπεφτε στην κυριολεξία καρφίτσα, αφού όλοι ήθελαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο και τα Ονομαστήρια του.
Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξείχε ο Γέροντας Μητροπολίτης π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, αλλά και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά και Λητής κ. Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδας κ. Τιμόθεος, Διαυλείας κ. Αλέξιος και βέβαια ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Ο Δεσπότης ευχαρίστησε με θέρμη τους Ιεράρχες για την τιμή που του έκαναν, αλλά και τους υπόλοιπους κληρικούς. Ενώ είχε έναν γλυκό λόγο για τον λαό και την αγάπη που του δείχνουν. Ενώ από την δική του πλευρά ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κ. Ιωάννης μίλησε για το πνευματικό του τέκνο, τον μητροπολίτη μας, με λόγια καρδιάς. Ενώ με θεολογικό λόγο τόνισε την αξία του σημερινού Ευαγγελίου για τον καλό Σαμαρείτη.

- Advertisement -

Φωτογραφίες στο facebook

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ