30.2 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Πορφύριο (80 ΦΩΤΟ)

Παρασκευή και Σάββατο εορτάστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης η μνήμη του οσίου Πορφυρίου του οποίου παρεκκλήσιο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο υπερώο (γυναικωνίτη) του ναού.

- Advertisement -

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα και πλαισιωμένος από ιερείς της Μητρόπολης. Ενώ στην συνέχεια και μέχρι τη μία τα ξημερώματα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία, ενώ ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς

Ενώ πριν το τέλος της Αγρυπνίας έκανε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Γιώτα, ο οποίος σήμερα το πρωί θα γίνει Διάκονος. Το πρωί του Σαββάτου στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και πάλι ο ιερός ναός ήταν καταμέστος.

Ο όσιος γέροντας Πορφύριος είναι από τις σύγχρονες μεγάλες πνευματικές μορφές του 20ου αιώνα, εκοιμήθη το 1991 και η επίσημη αναγνώριση του ως Αγίου έγινε το 2013! Τον επισκεπτόταν πολύς κόσμος απ’ όλη την Ελλάδα – και από τα Τρίκαλα αρκετοί – οι οποίοι μπορούν να αφηγηθούν πολλά θαυμαστά σημεία που έζησαν οι ίδιοι!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ