25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα είπαν στον… αέρα Σάκης και Σκρέκας

Δηλώσεις στην σημερινή κοινή τους εμφάνιση στον «αέρα» της Ραδιοφωνικής Λέσχης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου και της Ν.Δ Κώστα Σκρέκα, διασταυρώνοντας τα «ξίφη» τους για το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων της El dorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής.

- Advertisement -

Σάκης Παπαδόπουλος:

«Το θέμα των εξορύξεων είναι κάτι πολύ λεπτό, και δη για μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Χαλκιδική και μιλάμε για μια επένδυση που προσπαθεί να βρει τρόπους μιας σωστής εξορυκτικής διαδικασίας και προσπαθεί να βρει λύση και με τους κατοίκους. Εκκρεμούν δύο αδειοδοτήσεις και θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ως χώρα χρειαζόμαστε επενδύσεις που να συνδέονται και με τα τουριστικά χαρακτηριστικά της χώρας και με την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δεν μπορεί με ένα «ναι» ή ένα «όχι» να πούμε αν θέλουμε την συγκεκριμένη επένδυση. Ως βουλευτής και ως γιατρός θα ήθελα να πειστώ ότι το τελικό σχέδιο εξόρυξης δεν επηρεάζει την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Καρανίκα, δεν εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ένας από τους συμβούλους του πρωθυπουργού. Εγώ δεν συμφώνησα με τον κ. Βαρουφάκη στα οικονομικά, με την κα. Κωνσταντοπούλου όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής και είχα μιλήσει να της κάνουμε πρόταση μομφής, θα συμφωνήσω τώρα με τις δηλώσεις του Νίκου; Με φρασεολογίες που προκαλούν, προφανώς και δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Κώστας Σκρέκας:

«Προφανώς και η συγκεκριμένη επένδυση πρέπει να παραμείνει στη χώρα και να έρθουν και πολλές άλλες για να σταματήσει η μάστιγα της ανεργίας, που επηρεάζει κάθε νοικοκυριό. Το ερώτημα που πρέπει να κάνουμε είναι αν θέλουμε να διατηρήσουμε με όρους αειφορίας, διατήρησης του περιβάλλοντος, τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας για τις επόμενες γενιές ή δεν θέλουμε; Έχουμε τη δυνατότητα να μην αξιοποιούμε έναν θησαυρό πάνω στον οποίο η χώρα κάθεται και από την άλλη να απλώνουμε στην Ευρώπη το «χέρι», ως επαίτες; Η επένδυση στις Σκουριές έχει μείνει από τις ελάχιστες σημαίες αντίστασης του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη τους στην περιοχή εκλέχθηκαν με αυτή την σημαία κατά της επένδυσης, που προσωπικά για μένα είναι 100% λάθος. Είναι προσχηματικό να επικαλούνται στην κυβέρνηση δήθεν περιβαλλοντικές παραβάσεις και λόγους. Να παραδειγματιστεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας από το παράδειγμα των τριών τρικαλινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλαν την ανάγκη λειτουργίας του φράγματος Μεσοχώρα, πάνω από την ιδεολογία τους για το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό έργο που υπήρχε στην περιοχή μας, αν το κάνει αυτό ο πρωθυπουργό και για ανάλογα , η χώρα θα πάει μπροστά.
Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο που έχει κάνει αυτά τα τρία χρόνια είναι φέρει φόρο στις επιχειρήσεις, και παράλληλα να εκτροχιαστούν μέσα σ’ ένα μήνα κατά 2 δις ευρώ οι οφειλές των πολιτών προς το δημόσιο».

Για το θέμα του Ελαφίου και το διακατεχόμενο δάσος

Κ. Σκρέκας: Έχω μιλήσει με τους κατοίκους του Ελαφίου και θα κάνω και μια συνάντηση άμεσα με τον δικηγόρο των λεγόμενων ιδιοκτητών, δεν πρόλαβα ακόμα γιατί επίκειται και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ώστε να μου εξηγήσει ακριβώς και εκείνος τι έχει γίνει ως τώρα και τι πρέπει να γίνει ώστε και οι κάτοικοι να μην έχουν πρόβλημα και η νομιμότητα από την άλλη να τηρηθεί.

Σάκης Παπαδόπουλος:
Για το δάσος Ελαφίου έχουμε συζητήσει το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργός Περιβάλλοντος, θα πρέπει και αυτά τα ζητήματα με το σχέδιο των δασών να ξεκαθαρίσει, γιατί δεν νοείται εν έτη 2017 να μιλάμε για διακατεχόμενα δάση, ή είναι δημόσια ή ιδιωτικά. Όσον αφορά στο θέμα της μονάδας στο Βαλτινό, κακώς ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης υπέγραψε την απόφαση για το Βαλτινό, βιάστηκε να το κάνει και επειδή εμείς κρινόμαστε για τον τρόπο που απευθυνόμαστε στην κοινωνία, εκείνος βιάστηκε να υπογράψει την απόφαση, γιατί δεν διαβουλεύθηκε ούτε με εμάς και πολύ περισσότερο με τους πολίτες της περιοχής που θα έχουν επιπτώσεις.

Σχετικά με την Λάρκο και τις προσλήψεις συγγενικών του προσώπων, που έδωσε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι, ο Υπουργός κ. Σταθάκης

Κ. Σκρέκας: Ο πατέρας μου ήταν ένα πολιτικό στέλεχος που πριν είχε μια μεγάλη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και κάποια στιγμή επιλέχθηκε για 15 μήνες στη διοίκηση μιας εταιρείας. Εγώ δεν έχω λόγο να υπερασπιστώ ή να κρίνω το τι έκανε ο πατέρας μου, πέντε χρόνια πριν εκλεγώ εγώ βουλευτής. Είχαν παραιτηθεί όλοι τους 5 χρόνια πριν μπω εγώ στην πολιτική, και είχαν καθίσει 15 μήνες. Δεν έχω να πω επ’ αυτού κάτι άλλο. Ξέρω ότι αυτό ήταν μια κίνηση του κ. Σταθάκη, γιατί είχα παρουσιάσει κάποια σοβαρά στοιχεία για Οργανισμούς που είναι κάτω από την εποπτεία του και δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί έχω κάνει επ’ αυτού συγκεκριμένες ερωτήσεις στη Βουλή. Δεν έγινε κάτι που ήταν παράνομο, ο πατέρας μου ήταν για 15-18 μήνες, παραιτήθηκε κι αυτός και οι υπόλοιποι, τελείωσε η ιστορία, εγώ αποφάσισα να μπω 5 χρόνια μετά από εκείνη την περίοδο στην πολιτική. Προφανώς θα είχε κρίνει ότι έχουν τα κατάλληλα εφόδια και για αυτό το έκανε ο άνθρωπος (να τους προσλάβει δηλαδή στη ΛΑΡΚΟ). Εν πάση περιπτώσει έγινε, εκρίθησαν, και δεν έγινε κάτι παράνομο, ούτε κάτι μόνιμο. Προσπάθησε να βοηθήσει μια εταιρεία τότε που είχε πολλά προβλήματα, και ‘γω πιστεύω ότι η συνεισφορά του πατέρα μου ήταν θετική ώστε ακόμα να υπάρχει η εταιρεία. Ο πατέρας μου κρίθηκε, εγώ θα κριθώ για αυτά τα οποία θα κάνω.

Σάκης Παπαδόπουλος:

Και στο ζήτημα της οικογενειοκρατείας πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση κάποτε, γιατί όλοι κρίνονται από τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή. Γιατί και για μένα έχει ειπωθεί από κάποιο μέσο, ότι κι εγώ διόρισα την κόρη μου και το θεωρεί και αυτό οικογενειοκρατία, αλλά τον γιο μου, μέχρι και τη σύζυγο μου. Όλοι κρινόμαστε από τον σύνολο των παρεμβάσεων μας και θεωρώ πως πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις στον κόσμο. Αν λοιπόν η Έλενα Παπαδοπούλου έπρεπε να είναι γενική γραμματέας το αποδεικνύει με τις καθημερινές της πράξεις. Ο δε γιος μου εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική και τοποθετήθηκε εκεί μετά από διαγωνισμούς και ήταν μάλιστα ο 23ος διαγωνισμός στον οποίο πήρε μέρος και η σύζυγος μου είναι συνταξιούχος και βοηθάει εμένα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ